Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Szív- és érrendszerre ható gyógynövények

2020. 03. 30. 20:00:00 Sági Zsolt - HillVital

A megelőző szemlélet előtérbe kerülésével egyre nagyobb kereslet mutatkozik azon gyógynövények iránt, melyek használatával megelőzhetjük a szív és érrendszeri betegségek kialakulását.

A szívizom munkájának fokozására a galagonya a legjelentősebb.

Sokoldalú hatásának köszönhetően a szívelégtelenség kezdeti stádiumában, időskori szívpanaszok kezelésében, azok megelőzésében, szívizominfarktus utókezelésében egyaránt alkalmazzák.

Az igen gyakori érelmeszesedés kezelésében, a folyamat lassításában a fokhagyma, lucerna és egyes természetes zsíros-olajok – liget szépe és halolajok - jelentősek.

A magas vérnyomás kezelésében nagy jelentőséggel bírnak a fehér fagyöngy és a fekete ribizli levél. Az agyi keringésre ható gyógynövények közül kiemelt a páfrányfenyő hatóanyaga.

A perifériás duzzanat kezelésének fontos hatóanyaga a vadgesztenye.
A keringés javításában és az érrendszer általános állapotának támogatásában, a vadgesztenye, a szagos müge szerepelnek. A vénás ereket támogatják beleértve az aranyeres elváltozásokat is.

A dohányzás káros hatással van az erek állapotára, a szívműködésünkre. Próbáljanak szakítani ezzel a szenvedéllyel. A mozgás, a séta, a lépcsőjárás és a testedzés segítik a szív munkáját, formában tartanak. Heti egy gyümölcsnap, évi kétszeri tisztító kúra megfelelő gyógynövényekkel, szintén formában tartják a szívünket.

Galagonya