Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Szokások amelyek árthatnak a hajnak

2022. 01. 25. 10:06:00 Veress Máté - HillVital

Ha szeretnél te is egészséges hajat, akkor nem mindig elegendő a megfelelő sampon illetve hajpakolás, hanem muszáj néhány rossz szokástól is megszabadulni.


Ebben a cikkben most azokat a rossz szokásokat mutatjuk be amelyeket este követnek el az emberek. Ezek a rossz szokások sok esetben a frizura rovására is mehetnek.

 

Tudnod kell, hogy a haj vizesen a leggyengébb, ezért ha nem akarod, hogy károsodjon, akkor mindig arra törekedj, hogy alaposan szárítsd meg lefekvés előtt. Érdemes még arra is figyelni, hogy a szárítás is megfelelően történjen. A hajszárítón mindig a legalacsonyabb fokozatot használd. A túl meleg levegő nem tesz jót. A fémből készült hajkefék nagyon gyorsan felhevülnek, ezért károsítják a hajszálat és a fejbőrt is felsértheti.
 

Az is lényeges, hogy ne fogd össze a hajadat se kontyba és lófarokba se mielőtt lefekszel. Mivel ilyenkor töredezetté válhat és akár hajhullást is okozhat. A hajgumit sem érdemes használni, ha szükséges, akkor is valami olyan anyagot válassz ami gyengéd a hajhoz és nem töri meg.
 

Arra is érdemes időt szánni lefekvés előtt, hogy a hajadat jól fésüld át. Ezáltal egészségesebbek lehetnek a hajtincsek. A fejbőr termel bizonyos olajokat, amiket fésülés segítségével szétoszlathatsz a hajon. Ez segít stimulálni a fejbőrt és a hajhagymákat, így elősegíti a haj gyorsabb növekedését is. A fésülködésnek sok embernél nyugtató hatással is rendelkezik.
 

Sok szakértő szerint hanyagolni kell a pamut párnahuzatot, mivel a dörzsölés által előidézett súrlódás nagyon komolyan károsíthatja a hajat. A selyem lehet a legjobb a haj számára, sokkal kíméletesebb. Ha nappal használsz hajspray-t, akkor sose feküdj le úgy, hogy nem mostad le róla.

Szokások amelyek árthatnak a hajnak.