Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Szupertáplálékok elkészítése

1970. 01. 01. 00:00:00 hillvital.hu

A szupertáplálékok közül kiemelkedő szerepnek és népszerűségnek örvend a goji-bogyó.

A goji bogyó egy igazán közkedvelt szupertáplálék, melynek fogyasztásában az alábbi goji bogyó receptek segíthetnek.

Goji bogyós muffin

Hozzávalók:

- 1 teáskanál sütőpor

- 1 teáskanál szódabikarbóna

- 30 dkg gluténmentes liszt

- 1 teáskanál Xantán

- 1 evőkanál fahéj

- 1 teáskanál szerecsendió

- 4-5 evőkanál olívaolaj

- 1 pohár tej

- 2 felvert tojás

- 4-5 evőkanál méz

- 100 ml goji bogyó gyümölcsvelő

- barna cukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 350 fokra és enyhén olajozzuk meg a muffintartót.

Az összetevőket szilárdságuk alapján keverjük össze két külön tálba, majd egyenletes öntsük őket össze. Ha összekevertük ízlés szerint adjuk hozzá a barna cukrot.

20 perc sütést követően vegyük ki a sütőből.

 

Goji-limonádé

Tegyünk egy pohár vízbe egy maréknyi gojibogyót. Áztassuk kb. egy órán át, majd szűrjük le. Ehhez a gojibogyós vízhez adjunk hozzá egy fél citrom levét és egy teáskanál mézet. Jól keverjük el, és már kész is az ízletes, egészséges, tápláló goji-limonádé. Ihatjuk tisztán, illetve felhasználhatjuk alkoholmentes koktélok készítéséhez is. Ne dobjuk ki az áztatott gojibogyókat sem, nyugodtan elrágcsálhatjuk őket.

Ne felejtsük el, hogy ha ki akarjuk élvezni a benne rejlő jótékony hatásokat, akkor a nyersen történő fogyasztására törekedjünk.
 

Cédrusdiókrém

Hozzávalók: 1 csészényi áztatott mandula, negyedcsészényi cédrusdió, 2 banán, 5 füge vagy datolya. Tegyük ezeket egy tálba, majd fűszerezzük: szerecsendió, fahéj, kardamom, 2 teáskanál kenderolaj, csipetnyi só és egy kis kurkuma. Ez utóbbit csak a színe miatt. Az egészet miután összekevertük, keverjük el 2-3 dl vízben. Pürésítés után desszertként tálaljuk.
 

Hántolt kendermagból készült pesto

Hozzávalók: 2 csokor finomra vágott friss bazsalikom, 1-2 gerezd préselt fokhagyma, 5 evőkanálnyi hántolt kendermag, 1dl olívaolaj, 1–3 evőkanál kenderolaj, Himalája só, bors vagy Cayenne-bors ízlés szerint. Keverjük össze az összetevőket egy tálban, és jól keverjük el.
 

Goji bogyó receptek - limonádé