A saláták közül a tabulé egy nagyon egészséges saláta. Tele van friss zöldségekkel és petrezselyemmel. Magában is fogyasztható, de húsok mellé is tökéletes köret.
Hozzávalók
50 g bulgur (szárazon)
120 ml víz
1 db kígyóuborka
3 db paradicsom
2 szál újhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
fél citrom (héja és leve)
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
só, fehérbors
Elkészítés
Mossuk meg a bulgurt, és öntsük fel vízzel, és forraljuk fel. Ha felforrt, fedjük le, és hagyjuk, hogy magába szívja a vizet. Addig készítsük elő a saláta többi hozzávalóját. Vágjuk apróra a kígyóuborkát, a paradicsomot és az újhagymát. Aprítsuk fel a zöldfűszereket (petrezselyem, menta). Egy tálba tegyük bele az apróra vágott zöldségeket, szórjuk hozzá a fűszereket, és keverjük bele a megfőtt bulgurt. Reszeljük hozzá a citrom héját, facsarjuk bele a citrom levét is. Öntsük hozzá az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze.