Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Tabulé saláta recept

HillVital

A saláták közül a tabulé egy nagyon egészséges saláta. Tele van friss zöldségekkel és petrezselyemmel. Magában is fogyasztható, de húsok mellé is tökéletes köret.

 

Hozzávalók

50 g bulgur (szárazon)

120 ml víz

1 db kígyóuborka

3 db paradicsom

2 szál újhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

mentalevél

fél citrom (héja és leve)

3 evőkanál extra szűz olívaolaj

só, fehérbors

 

Elkészítés

Mossuk meg a bulgurt, és öntsük fel vízzel, és forraljuk fel. Ha felforrt, fedjük le, és hagyjuk, hogy magába szívja a vizet. Addig készítsük elő a saláta többi hozzávalóját. Vágjuk apróra a kígyóuborkát, a paradicsomot és az újhagymát. Aprítsuk fel a zöldfűszereket (petrezselyem, menta). Egy tálba tegyük bele az apróra vágott zöldségeket, szórjuk hozzá a fűszereket, és keverjük bele a megfőtt bulgurt. Reszeljük hozzá a citrom héját, facsarjuk bele a citrom levét is. Öntsük hozzá az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze. 

 

Tabulé saláta.