Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Így tartsd tisztán te is a lakásodat ha bent tartod a kutyádat!

2020. 01. 14. 09:17:00 Veress Máté - HillVital

Ha tiszta lakás a házban tartott kutya mellett igazi álomnak hangozhat.

Most megismerhetsz néhány trükköt amelyek segítségével te is finom illatú lakásba térhetsz haza.

Az egyik legnehezebb dolog a szőrtől megszabadulni főleg akkor ha a kutyus nagytestű és rövid a bundája. Az a legjobb taktika ha minden egyes nap gondosan átkeféled a kutyust, akár rövid vagy akár hosszú a szőre. Minden szőr típushoz másféle kefére van szükséged. Van olyan kefe ami nagyobb szőrmennyiséget is képes rövid idő alatt eltávolítani. A kárpitra és a ruhákra ráhullott szőr ellen nagyon jó a morzsaporszívó vagy a szőreltávolító henger ez a kettő nagyon célszerű.


Hogy a lakás sokkal tisztább és megnyerőbb legyen ahhoz kell néhány szer de nem szabad vegyszereket használni mert azokat a kutya felnyalhatja.

Fontos, hogy otthon legyen mindig szódabikarbóna, ecet és valamilyen illóolaj. Ha a kutyus a padlóra pisil akkor azt jól fel kell sikálni és szagtalanítani kell, nehogy azt tekintse majd nyilvános WC-nek. Erre a legjobb 1 evőkanál ecet és természetes mosogatószerből 1-2 evőkanál. Ezeket kell összekeverni a vízben és már mehet is a felmosás. Először fel kell itatni a pisit aztán át kell dörzsölni a keverékkel. Miután megszáradt, ismételd ezt meg. Légfrissítésre használhatod a szódabikarbónát összekeverve valamilyen illóolajjal és vízzel összekeverve. A padlót tisztán tartani már nagyobb gond lehet de ez sem annyira fárasztó mint ahogyan hangzik vagy belegondolsz.

Először is mindenképpen meg kell tanítani a kutyusnak, hogy a séta után álljon meg a bejárati ajtóban, hogy megtöröld a lábát ha ez nehézkes, akkor neked kell mindig megfognod és aztán megtörölnöd. Fontos hetente kétszer porszívózni ha szeretnéd, hogy szép legyen a padló. Hetente egyszer muszáj egy felmosást ecettel és egy kis parketta fényezést is valamilyen vegyszernélküli szerrel. Ez képes gátolni valamennyi ideig a kosz tapadását és a látvány is szép. A kutya helyét, a játékait és persze a táljait is ki kell mosni hetente és őt sem árt megfürdetni 1-2 havonta.

Érdemes félévente vagy évente egy mindenre kiterjedő nagytakarítást végezni mivel az atka és a bolha nagyon sok helyen megtelepedik. A nagytakarítás során ki kell mosni a függönyöket, az ágymatracot és a kanapét is. A szőnyegeket is ki kell tisztítanod vagy be kell vinned egy tisztítóba. Ha mindent jól csinálsz, akkor fel sem fog tűnni az embereknek, hogy a kutya bent lakik a házban.

Így tartsd tisztán te is a lakásodat ha bent tartod a kutyádat!