Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Takarítás környezetbarát módon!

2022. 04. 14. 09:56:00 Veress Máté - HillVital

A takarítás során is érdemes természetes alapanyagokat felhasználni.
 

Régebben a mikroszálas törlőkendőt nagyon természetbarátnak tartották azonban kiderült, hogy a használat ás mosás során a mikroszálak kikerülhetnek a természetbe, ez pedig súlyosbítja a műanyagszennyezést. A célnak tökéletes lehet ezért egy régi ruhaanyag is, persze ez is tartalmaz némi műszálat. Az ilyen régi ruhákból akár szivacsszerű törlőt is lehet készíteni.
 

Nagyszerű alternatíva lehet még a takarításhoz, mosogatáshoz és a mosdáshoz is a luffatökből készített szivacs is.  Nem csak komposztálható de akár otthon is termeszthető. Ez a tökfélék családjába tartozik, és a termése a szárítás után éri el a szivacsszerű alakját.
 

Súrolásra kiváló lehet a gyökérkefe. Az elhasznált fogkeféket még tudod használni nem kell kidobni őket. Nehezen elérhető helyek takarítására vagy cipő takarításra is tökéletesek. Mindig érdemes olyan eszközöket bevetni amelyeket már kidobnál.
 

Ha takarító gépeket használsz, akkor vedd figyelembe az energiatakarékosságot és az élettartamot. Amennyiben teheted, akkor válassz olyan takarítási módot ami nem éppen igényel plusz áramhasználatot. Amikor pedig egy háztartási gép hulladékká válik, akkor az veszélyes hulladéknak számít. Porszívó esetén kaphatók már porzsák nélküliek is, érdemes azt választani.
 

A takarítószerek esetén is érdemes a természetes szereket használnod. Az ecet az egyik legjobb természetes takarítószer. Kiváló vízkőoldó és penészeltávolító. Fertőtlenít és bármilyen felület tisztítására lehet használni. Az üvegek tisztítására is alkalmas mivel cseppmentesen szárad meg.
 

A következő a szódabikarbóna. Míg az ecet savas kémhatású, addig a szódabikarbóna lúgos. Több alkalmazási területe is van a takarításban. Használhatod mosáshoz, fehérítéshez és folttisztításhoz is. Valamint még nagyszerű súrolószer, zsíroldó és szagtalanító is. Egy kis vízzel higítva pasztát lehet belőle kapni aminek a segítségével a zsíros szennyeződéseket el lehet távolítani.
 

Környezetbarát takarítás.