Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezeket kell tudni a talpi bőnye gyulladásról

2024. 01. 12. 08:45:00 hillvital.hu

Te tudod mi az a talpi bőnye gyulladás? Lehet már tapasztaltad csak nem tudsz róla! Ebben a videóban erről lesz szó.
 


A talpi bőnye gyulladását a szaknyelv fasciitis plantarisnak nevezi. Ez egy fájdalmas állapot, amely a talpi bőnyét érinti, egy vastag kötőszöveti sávot, ami a sarokcsontot és az ujjak alapját köti össze. A talpi bőnye gyulladása gyakran okoz fájdalmat a sarkon és a talp közepén. A tünetek lehetnek enyhék vagy súlyosak, és egyes esetekben hosszú ideig fennállhatnak. A következők a tipikus tünetek:

 

Fájdalom a sarkon vagy a talpon: A legjellemzőbb tünet a sarki fájdalom, különösen a talpi bőnye sarokcsont felé eső részén. A fájdalom gyakran az első lépéseknél vagy hosszabb idő után álló helyzetből történő mozgásnál jelentkezik.
 

Reggeli merevség és fájdalom: Sokan észlelik a legnagyobb fájdalmat és merevséget reggel, az ébredést követő első lépéseknél. Ez azért lehet, mert éjszaka a láb pihen, és a talpi bőnye összehúzódik. A reggeli fájdalom idővel enyhülhet, ahogy a láb felmelegszik.

 

Fájdalom a hosszabb ideig tartó járás vagy állás után: A talpi bőnye gyulladása miatt a fájdalom fokozódhat hosszabb ideig tartó járás vagy állás során.
 

Érzékenység és duzzanat: A talpi bőnye gyulladásával járó terület érzékennyé válhat, és enyhe duzzanat is előfordulhat.

Tartalomhoz tartozó címkék: talpi bőnye talpi bőnye gyulladás