Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Táplálkozási tippek időskorra

Táplálkozási tippek időskorra

Sági Zsolt - HillVital
2019. 06. 24. 14:02:00

Az időskori táplálkozás kevesebb kalóriára, de ugyanannyi tápanyagra van szükségük.

Különösen halat, teljes kiőrlésű terméket. Fogadj el néhány táplálkozási tippet.

Sokszor keveset

A rozsos kenyér, burgonya, tészta sok kalóriát tartalmaz. Ezek mellett Fogyasszon naponta öt adag gyümölcsöt, zöldséget, salátát, ezek kellő mennyiségű vitamint és kevés kalóriát tartalmaznak. Így kiegyenlíthető étrendjük. 

Tejtermékként a kálcium pótlárása, csontritkulás enyhítésére. kíváló a joghurt, de főleg a  túró, mert sokféleképpen lehet ízesíteni.

Hetente két-három adag hús és három adag kolbászféle kellő mennyiségű vassal, cinkkel és B-vitaminnal látja el. 

Hetente egyszer-kétszer fogyasszon halat!

Tojást a fehérje miatt! 

Vezessen heti étkezési naplót: így össze lehet hasonlítani az eredményeket és nyomon tudjuk követni, hol tartunk a tápanyagbevitelben.

A folyadékbevitel az idős korban kiemelt figyelmet érdemel, ugyanis ilyenkor már csökken a szomjúságérzet, azonban már viszonylag kis mennyiségű folyadékhiány is okozhat panaszokat, illetve zavart a folyadékháztartásban. Naponta legalább 2 liter folyadékot be kell juttatni a szervezetbe.

Készítse ki reggelenként a teljes napi adagot, és az étkezések alkalmával igya meg szép lassan.

Változtassuk folyadékunk ízét, minőségét és alapanyagát zöldséglével, hígított gyümölcsével. 

Időskori táplálkozi tippek

Azonban ilyenkor is vannak olyan ételek és italok melyeket érdemes inkább nem fogyasztani.

Kerülendő ételek kozé tartoznak a magas zsírtartalmú ételek, mint például a hurka, kolbász. Ezeknek a fogyasztását mérsékelni kell. Állati zsíradékok helyett érdemes átváltani a növényi olajra. Vaj helyett pedig érdemes átváltani a margarinra. Zöldségek esetén érdemes kerülni az olyan ételek fogyasztását, melyek puffadást okoznak. Ilyenek lehetnek például a káposztafélék és a száraz hüvelyesek is.

Mivel az alkohol és a koffein tartalmú italok vízhajtó hatásúak, így kerüljük ezen italok fogyasztását. 

Ezen felül fonzos megemlíteni az ízérzékelés miatt esetlegesen kialakuló túlzott ízesítést. Sajnos idős korra gyakran előfordul, hogy az ízérzékelés mér nem a régi, ezért gyakran a sósat is sótlanak érezhetjük. Bár nem tűnik túl nagy dolognak, azonban főleg akik magas vérnyomásban szenvednek, nem szabad túlzásba esniük!

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod a Nagydíjnyertes könyvünket, elektronikus formában