Így tartsd frissen a nyári gyümölcsöket!
Veress Máté - HillVital
Biztos előfordult már mindenkivel, hogy 1-2 nap alatt megromlott a hűtőbe tett friss gyümölcs. A bogyós gyümölcsöket egy laza átöblítés után tegyük 15 percre annyi vízbe, hogy pont ellepje azt és ebbe a vízbe tegyünk egy kis ecetet.
2020. 05. 01. 09:41:00
A filléres ecet tökéletes a gyümölcsök leszedés utáni több napos frissen tartására.
Biztos előfordult már mindenkivel, hogy 1-2 nap alatt megromlott a hűtőbe tett friss gyümölcs. A bogyós gyümölcsöket egy laza átöblítés után tegyük 15 percre annyi vízbe, hogy pont ellepje azt és ebbe a vízbe tegyünk egy kis ecetet.
Ezzel a módszerrel akár 10-12 napig is kibírják a hűtőben tárolást bármiféle erjedés vagy penészedés nélkül, mivel az ecet fertőtlenít és nem engedi megromlani és megerjedni a gyümölcsöt.
Aki viszont azért aggódik, hogy az ecet íze megmarad a gyümölcsön annak nem kell félnie ugyanis nem fog megmaradni az íze. Ha megvolt az áztatás akkor öntsük le a vizet és egy kicsit öblítsük át tiszta vízzel. Fontos, hogy alaposan száradjanak meg és úgy kerüljenek a hűtőbe. Ajánlott szélesebb, nagyobb tárolóba rakni őket, hogy szellősen legyenek így még tartósabb a hatás.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!