Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A nyári gyümölcsök frissen tartása sosem volt könnyebb - Mutatjuk hogyan!

2023. 04. 13. 12:45:00 hillvital.hu

A filléres ecet tökéletes a gyümölcsök leszedés utáni több napos frissen tartására.
 

Biztos előfordult már mindenkivel, hogy 1-2 nap alatt megromlott a hűtőbe tett friss gyümölcs. A bogyós gyümölcsöket egy laza átöblítés után tedd 15 percre annyi vízbe, hogy pont ellepje azt és ebbe a vízbe tegyél egy kis ecetet. 
 

Ezzel a módszerrel akár 10-12 napig is kibírják a hűtőben tárolást bármiféle erjedés vagy penészedés nélkül, mivel az ecet fertőtlenít és nem engedi megromlani és megerjedni a gyümölcsöt.
 

Aki viszont azért aggódik, hogy az ecet íze megmarad a gyümölcsön annak nem kell félnie ugyanis nem fog megmaradni az íze. Ha megvolt az áztatás akkor öntsd le a vizet és egy kicsit öblítsd át tiszta vízzel. Fontos, hogy alaposan száradjanak meg és úgy kerüljenek a hűtőbe. Ajánlott szélesebb, nagyobb tárolóba rakni őket, hogy szellősen legyenek így még tartósabb a hatás.
 

Milyen további módszerek léteznek?
 

Ne mosd meg őket!
Igen, ne mosd meg a tárolni kívánt zöldséget, illetve gyümölcsöt. Talán furcsának tűnhet, pedig sokkal jobb ha nem mosod meg őket a hűtőben, vagy kamrában tárolás előtt. Ha egy egy darab mégis piszkos lenne és szükségesnek érezed, hogy megtisztítsd, akkor töröld át egy száraz ruhával, ronggyal, vagy papírtörlővel. Ha vizet használsz akkor úgymond lemosod a zöldségekről, illetve gyümölcsökről a természetes védőrétegüket. Ennek köszönhetően pedig sokkal könnyebben megpenészedhetnek, illetve könnyedén megromlanak. 

 

Száraz környezet
Az előzőből kifolyólag már tudod, hogy miért nem szabad vízzel átmosni őket. Ugyanez igaz a tárolás helyére is. Ha olyan helyre teszed őket, amely nedves, akkor a gyümölcsök és zöldségek is sokkal hamarabb indulhatnak romlásnak. Ilyen esetben célszerű száraz helyen tárolni, vagy ha nincs más lehetőséged, akkor a tároló dobozt papírtörlővel kell kibélelni. A papírtörlő felszívja a felesleges nedvességet és ezáltal megakadályozza azt, hogy a termés még idő előtt romlásnak induljon.

 

Azt is megemlíthetjük, ha egy finom nyári gyümölcstál részeként elfogyasztjuk őket.
A nyári gyümölcssaláta nem egy ritka látvány, azonban mégis megfeledkezhetsz róla. Persze ez egy másfajta módja a gyümölcsök tárolásának, viszont ha az a cél, hogy ne vesszenek kárba, akkor természetesen említést érdemel. Legyen akár nyári gyümölcsös desszert, gyümölcstál, vagy smoothie, az otthon található gyümölcsöket felhasználhatjuk hozzá. Használhatod a fantáziádat vagy akár kereshetsz nagyon jól bevált és finom recepteket is.

 

Tippek a gyümölcsök frissen tartásához!