Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Teafaolaj alkalmazása kézfertőtlenítésre

2022. 03. 18. 12:51:00 hillvital.hu

Fertőtlenítő és gombaölő hatásának köszönhetően a teafaolaj kézfertőtlenítésre is felhasználható.
 

A teafaolaj fertőtlenítő és gyógyító hatásának köszönhetően kiválóan alkalmazható külsőleg.
 

Belsőleg nem ajánlott a fogyasztása, ugyanis enyhe mérgező hatással rendelkezik. A bőrön alkalmazva azonban nagyon erős gyógyító hatással rendelkezik. Nem véletlenül található meg kozmetikumokban, samponokban, valamint krémekben is.
 

Közel 100 olyan vegyület található meg benne, amelyek gyógyító hatással rendelkeznek. Hatékonyan kezelhető vele a pattanások, valamint a körömgomba is.
 

Hogyan használjuk ki fertőtlenítő hatását?

Ha fertőtlenítőként szeretnénk használni, akkor érdemes 100%-os teafaolajat beszereznünk. Innen a teafaolaj alkalmazása kézfertőtlenítésre már igen egyszerű. Használhatjuk egyszerűen, hogy néhány cseppet a kezünkre, vagy a kívánt testrészre, felületre cseppentünk. Ezt jól dörzsöljük el.
 

Mivel a teafaolaj igen erős hatással rendelkezik, így a kozmetikumokban is különféle koncentrációban található meg. Ez attól függ, hogy milyen problémára szeretnénk alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy kozmetikai termékekben javarészt 5-10%-os koncentrációban található meg. Pattanások elleni készítmények esetében ez alacsonyabb is lehet. Egyedül körömgomba esetén javasolt a 100%-os teafaolaj alkalmazása.
 

Ennek tudatában a teafaolajat vegyíthetjük is. Azonban ha ezt tesszük figyeljünk oda rá, hogy ne legyen túlságosan híg, ugyanis akkor elveszítheti fertőtlenítő hatását.
 

Fontos tudni a teafaolajról!

A teafaolajat tilos a száj, valamint a szem közvetlen környékén használni. Szembe semmiképp nem csepegtethető. Használata várandósoknak és kisgyermekeknek nem javasolt.
 

A teafaolaj ezen erős hatásainak köszönhetően egyesek, főleg érzékeny bőrűek esetében allergiás reakciót válthat ki. Ebben az esetben megjelenhetnek hólyagok, kipirosodhat a bőr, valamint erős viszketés is jelentkezhet. Ha érzékeny vagy rá, akkor ne alkalmazd. Ha viszont nem tudod, akkor annak érdekében, hogy ezt kiderítsd, javasolt egy kisebb bőrtesztet végezni.
 

Teafaolaj alkalmazása kézfertőtlenítésre