Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Tedd pókmentessé a lakásodat kíméletes módon!

2020. 11. 27. 11:55:00 Veress Máté- HillVital

Ezzel az egyszerű recepttel megszabadulhatsz a pókoktól mindörökre kíméletes módon!
 

Létezik egy természetes módja annak, hogy a pókokat kiűzd a lakásból, és ráadásul olcsón is megúszod. 

 

 

A pókok bizonyos illatoktól irtóznak, ezért ha azokat használod, sikerülhet távol tartani őket a lakástól úgy, hogy nem tettél bennük kárt.

 

Csak borsmenta illóolajra van szükség és vízre, hogy végrehajthasd a pókok távoltartását. Egy szórófejes locsolóba vizet kell tenni, majd ebbe kell csepegtetni néhány cseppet a borsmenta illóolajból. Az ebből kapott keveréket fújjuk az ablakkeretekre, ajtókra és oda, ahol általában a pókok szövik a hálójukat.
 

Ha nem találsz sehol borsmenta olajat, akkor lehet helyettesíteni citrus, teafa, levendula vagy akár fahéj illóolajjal is. 
 

Levendula:
Hatékony módszernek bizonyulhat még ha levendulacsokrot teszünk az ablakpárkányra. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy bejussanak a lakásba. Ezen kívül levendulás vízzel időről időre átfújhatjuk a lakást. bedörzsölhetjük vele a sarkokat. Ez szintén segíthet a pókok távol tartásában.

 


Citrus:

Mivel ezek szagától is irtóznak, ezért ezeket is felhasználhatjuk. Egyszerűen fogjuk a héjukat és helyezzük a lakás olyan helyére, ahol feltehetőleg pókok tartózkodnak. Ezen kívül a citrus illóolajas permetezés szintén hatásosnak bizonyulhat.

 

Fahéj:
A fahéjolajat az előzőekhez hasonlóan fel lehet használni permetezéshez. Két deciliter vízhez cseppentsünk öt csepp illóolajat. Az őröl fahéjat akár az ablakpárkányra, vagy a küszöbhöz is szórhatjuk.

 

Teafa:
A teafa illóolaját csepegtessük egy nedves rongyra, majd jól dörzsöljük át vele a sarkokat, ahol a pókok tartózkodhatnak.

 

Tedd pókmentessé a lakást

Tartalomhoz tartozó címkék: blog illóolaj pók teafaolaj