Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Mit tegyünk pókcsípés esetén?

2022. 12. 05. 13:56:00 hillvital.hu

Pókcsípés gyanúja esetén nem kell azonnal az ügyeletre rohanni.

Mit tegyünk pókcsípés esetén?

Pókcsípés estén, mint általában a csípéseknél, mindig hirtelen enyhe, szúró, égő érzés jelentkezik. Ha a csípést követően a duzzanat nem nagy,  csupán néhány cm átmérőjű, és nem jár különösebb fájdalommal, várhatóan pár nap alatt különösebb nyom nélkül, önmagától elmúlik.

Pókmarásnál viszont a vörös bőr és viszketés mellett a sérült terület közepén ún. szúrcsatornát láthatunk, ahol az ízeltlábú rovar a méreganyagot a szervezetbe juttatta.

Mikor ajánlott orvoshoz fordulni?

Nem érdemes várni, ha a duzzanat elkékül, kemény vagy gennyes. Nagyságától függetlenül azonnal orvosi segítséget kell kérni, és azonnal ellátni a csípés helyét. A kalcium beadása mellett használhatunk népi gyógymódokat is. Ezek közül a legismertebb a paradicsomos pakolás, valamint a hideg vizes borogatás, hogy a duzzanat lelohadjon, és enyhítsük a viszketést.

Vigyázzunk, hogy ne nyúljunk hozzá kézzel, ne próbáljuk eltávolítani belőle a váladékot. Elfertőződhet a terület, ez lelassítja a gyógyulást. Ne is vakargassuk, mert komolyabb pókcsípés esetén apró sebhely, heg maradhat utána.

Mit tegyünk pókcsípés esetén?

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok