Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Néhány hasznos tipp amelyek segítenek felkészíteni a kertedet a tavaszra

2022. 02. 07. 13:54:00 Veress Máté - HillVital

Még tél van, viszont érdemes már most gondolkozni azon, hogy mi minden tennivaló lesz amikor elérkezik a tavasz. A most következő tippek segítenek beindítani a tavaszi kertet.

 

Vesd el a magokat!
 

Ha nem vetetted el a magokat, akkor mindenképpen itt az ideje ezzel is foglalkozni. Érdemes használnod saját készítésű ültetőpoharat amivel sokkal egyszerűbb és olcsóbb is elvetni a magokat. A ültetőkhöz érdemes újságpapírt használni, mivel 90%-ban lebomló anyagból készülnek, ezért nem jelentenek veszélyt a fiatal csírákra.
 

Érdemes kialakítani egy ültetőállomást

Ez egy egyszerű, de hasznos többszintes polc. Ezek sokkal egyszerűbbé teszik a magok elültetését és több más kerti feladathoz is nagyszerűek.
 

Érdemes komposztálni!

A komposztálás elsődleges célja a konyhai maradékok újrahasznosítása, viszont egyetlen egészséges kertből sem hiányozhat egy halom komposzt. A komposzt nem csupán tápanyagdús, de segíti a talaj összetételének a javítását és megvédi a növényeket a betegségektől.
 

Rendszerezd a szerszámaidat

Nagyon sokat segíthet a munkavégzésben, ha az idő felében nem a szerszámokat keresed. Kezd a tenyészidőszakot egy rendszerezett és jól átlátható szerszámtárral. Ha igazán profi akarsz lenni, és persze kényelmesen is akarsz dolgozni, akkor készíts egy saját szerszámhordozót, hogy mindig kéznél legyenek a leggyakrabban használt szerszámaid.
 

Próbáld ki az emelt ágyásokat!

Az emelt ágyások nagyon népszerűbbek és persze hatékonyak is. Számtalan kreatív és látványos módon elkészíthető.
 

Építsd melegházat!

Minden kertbe jól jöhet egy melegház. A tavasz beköszöntével pedig érdemes összeállítani egyet az idei tenyészidőszakra is. Nem kevés munkával jár, de számtalan előnye van és a befektetés is megtérül.
 

Madárfürdő kialakítása

A madarak nagyon széppé és hangulatossá teszik az egész kertet, és persze segíthetnek a kártevők kiirtásában is. Tehát érdemes egy itatóval vagy egy fürdővel odacsalogatni őket.

A téli kert felkészítése a tavaszra.