Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Tények a csokoládéról!

Tények a csokoládéról!

Sági Zsolt - HillVital
2019. 11. 12. 13:43:00

Az antioxidánsok nem a csokoládéban, hanem a kakaóban találhatók.

Az antioxidáns értékét az a kakaó adja, amiből a csoki készül. ajánlott legalább 70%-os kakaótartalmú, fekete csokoládét fogyasztani lehetőleg töltelék nélkülit.

A csokoládé fogyasztásában az adagolás is nagyon fontos, mivel akár egy kocka csoki is elegendő lehet. Vigyázzunk, mert könnyen túlzásba vihetjük az evését, és az már nem kedvező az egészségnek semmilyen szempontból sem. Egy érdekes tény, hogy a valódi fekete csokoládé ára jóval magasabb (akár többszöröse is lehet), mint a hétköznapi csokik ára a boltok polcain.

Az étcsokoládé nagyon jót tesz a szívnek és a vérkeringésnek is.

Segít visszaállítani az erek rugalmasságát és azt is megakadályozza, hogy a vérsejtek a véredények falához tapadjanak, ezáltal megelőzi az artériák eltömődését.

A csokoládé még arra is képes, hogy a szélütés kialakulásának az esélyét csökkentse.

Nagyon gazdag ásványi anyagokban is. Található benne kálium, cink és szelén is. Egyes kutatások szerint a „rossz” vagyis az LDL koleszterinszintet is csökkenti és növeli a „jó” vagyis a HDL szint előfordulását. Tehát a szív- és érrendszeri betegségeket meg lehet vele előzni.

Az étcsokoládéban megtalálható flavonoidok megvédik a bőrt a nap káros hatásaitól.

Lehet furcsa de a kakaó képes javítani az inzulinérzékenységet is. Persze mértékkel szabad csak fogyasztani. Szintén az étcsokoládé képes az agyat is egészségesen tartani. A benne található flavonoidok enyhítik az idősebb emberek memóriaproblémáit. Gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik ami egyes betegségek során jól jön. A csokoládé feniletilamint tartalmaz amit az agy szokott előállítani gondolkodás során. Endorfintermelésre is sarkallja az agyat ami a boldogsághoz járul hozzá.

Sajnos tévhitek is keringenek a csokoládéfogyasztásról.

Az egyik az, hogy depresszió ellen hatásos, mert növeli a boldogsághormon szintjét. Ezt eddig nem sikerült bebizonyítani, mint ahogy azt sem, hogy a pattanások kialakulásáért a csoki a felelős.

Fontos megjegyezni, hogy a csoki a kakaónak köszönheti pozitív hatásait, az adalékoknak, a vegyszereknek, a cukroknak nincs pozitív élettani hatása. Tehát, amikor a csoki kedvező hatásaira vágyunk, akkor törekedjünk olyan csokit választani, aminek rengeteg kakaót, de nagyon kevés „egyebet” tartalmaz. 

Érdekes tények a csokoládéról.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés