Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Természetes kullancsirtók

2018. 06. 20. 14:44:00 HillVital

Nem biztos, hogy a vegyszerek a legjobb megoldások a kullancsok kiirtásában hiszen azok nem tesznek jót a környezetnek.
 

A kullancsok legkedveltebb helyei a bokrok és a fák levelei, de gyakran megtalálhatóak a fűben. A kullancsok nem szeretik a száraz és napos helyeket. Érdemes úgy kialakítani a kertet, hogy a gyep és a bokros-fás helyek között elválasztó sáv legyen amit aztán fellehet tölteni kaviccsal.

Nézzük is, hogy milyen megoldásokat ajánlunk.


A kullancsokat gyakran a növények és a fűszerek távoltartásával lehet elriasztani. Például a citromfű, a menta, az eukaliptusz és a cickafark illóolajai távol tartják a kullancsokat.

 

A kullancsokat elriaszthatja a vasas szappan is, mivel a kullancsok nem szeretik a vas szagát.
 

A vöröshagyma és a fokhagyma illóolajai is hatásosak lehetnek a kullancsok elriasztásában.
 

A kullancsokat elriaszthatod azzal is, ha a bőrödre valamilyen citrusfélét (pl. narancsot, citromot) dörzsölsz, mivel a kullancsok nem szeretik ezeket az illatokat.
 

Kullancsírtó hatású lehet a rozmaring és a ciprusfű is, amelyeket a ruhádra is fújhatsz illóolajként, hogy elriaszd a kullancsokat.


Cédrusolaj: A cédrusolaj egy fenyőfélékből származó illóolaj. Az alkohollal hígított cédrusolaj akár a kullancsok 100%-át is elpusztíthatja.

Eukaliptuszolaj: Az eukaliptuszfa leveleiből előállított olaj egy nagyszerű kullancsriasztó. Nagyon kellemes illatú és természetes védelmet nyújt akár 7 órán keresztül. Sőt ha már kullancs került a bőrre, akkor csak be kell kenni a környékét az olajjal és a rovar könnyebben eltávolítható lesz.

Fokhagymaolaj:
Ha a fokhagymaolajat cédrusolajjal vegyíted, akkor ennek a keverékével permetezd ki. Ezt a permetezést gyakran végezd el.  


Néhány természetes kullancsirtó szer ami tényleg használ!

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok