1 kőkemény zöld mangó
1 sárgarépa
2 közepes paradicsom
4-5 salátalevél (pl. római)
10 dkg pirított földimogyoró (a sózatlan jobb)
3 gerezd fokhagyma
1 ek barnacukor
2 ek halszósz
½ citrom leve
½ lime leve
chili ízlés szerint (kb. ½ thai chili)
A mangót zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk, majd éles késsel a szeleteket vékony csíkokra. Ugyanezt tesszük a sárgarépával is, először szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Egy tálba tesszük mindkettőt, és összekeverjük.
Elkészítjük az öntetet: egy marék földimogyorót, a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a barnacukrot mozsárban összezúzzuk. Hozzáadjuk a halszószt és a citrusok levét, végül pedig a chilit, és az egészet összetörjük és keverjük a mozsárban.
Összeállítjuk a salátát: a salátaleveleket csíkokra, a paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk, és összeforgatjuk a mangóval és a sárgarépával. Ráöntjük az öntetet, és jól elkeverjük. Megszórjuk kissé összetört földimogyoróval és tálaljuk.
Mond el te is a véleményed!
Ha tetszett a recept akkor értékeld az alábbi csillagok segítségével 1-5-ig. Csak másold be az értékelésednek megfelelő csillagszámot, a lenti "beszélgetés indítása" mezőbe.
1 csillag - rossz
5 csillag - kitűnő
Forrás: streetkitchen.blog.hu