Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Néhány tipp hogyan szabadulj meg a stressztől!

2021. 09. 13. 11:57:00 HillVital - Veress Máté

Már mindenki tapasztalt magán stresszes tüneteket mint a gyomorideg, a kézremegés, az álmatlanság vagy esetleg az ideg rángások.
 

Nyilván ezeket a tüneteket nem szereti senki se, ezért meg kell tőle minél hamarabb szabadulni. Ezek a tünetek nem csupán kellemetlenek hanem a szervezetet is rombolja. Sajnos a stressz az élethez tartozik és mindenkire máshogyan hat. A túl sok stressz csak túlterheli az életműködési folyamatokat és mellékhatásai is vannak.

A stressznek 2 fő kategóriája van a mentális és a fizikai stressz. A mentális stresszt általában akár az anyag helyzet miatti aggodalom, vagy egy szerettünk egészsége miatti aggódás vagy akár egy munkahely elvesztése. A fizikai stressz az alváshiány miatt, a rossz táplálkozás vagy egy betegség hatására alakulhat ki. Van még az úgynevezett „lopakodó” stressz típus is ami a teljesítménykényszer miatt alakulhat ki, akár a családi ügyek miatt.


A stressz legrosszabb tulajdonsága, hogy a szervezetet állandóan készenlétben tartja és ezt egy idő után a szervezetet nagyon megjárja. Valamilyen mellékhatás megjelenik egy idő után mint pl.: fejfájás, alvászavar, hátfájás és feszültség. Még több idő után akár egészségügyi problémák is kialakulhatnak (magas vérnyomás, szívbetegség, vesekő, gyomorprobléma). A stresszt mindenképpen csökkenteni kell minél hamarabb. Ahogy a stressz kialakulása is emberfüggő, úgy a megszabadulás is tőle. Vannak olyan dolgok amiket be kell tartani, hogyha normális állapotot szeretnél elérni.
Ha valakit túlterhelnek, akkor az mindenképpen komoly feszültséget okozhat. Mindenképpen reálisan kell feladatokat vállalni a munkahelyen.

Mindenképpen meg kell tanulni nemet mondani egy-egy munkára ha úgy érzed, hogy nem bírod már. Be kell ismerni, hogy senki sem tökéletes, ezért nem szabad szégyenkezni ha segítséget kell kérni. Próbálj meg egyszerre egy dologra koncentrálni, nem pedig 10 dologra egyszerre. Ha ezeken tudsz javítani, akkor mindenképpen sikeresen csökkenteni tudod majd a stresszt. Reméljük tudtunk segíteni, és te is letudod csökkenteni a stresszt megfelelően, hogy ne legyenek gondjaid.

Néhány tipp hogyan szabadulj meg a stressztől!