Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Tippek az őszi túrázáshoz

2022. 09. 08. 09:19:00 Veress Máté - HillVital

Ha túrázni mész az őszi hónapokban, akkor sokkal jobban oda kell figyelned, mivel a reggelek hidegebbek, sokkal hamarabb sötétedik és a hajnalok is ködösek. Tehát ajánlott felkészülni. Érdemes azért kisebb lendülettel belevágni mint egy nyári túrába. Mivel hidegebb van, ezért a talaj is sokkal csúszósabb szokott lenni.

 

Nagy hangsúly van az öltözeten ilyenkor. Nyilván már el kell felejteni a pólót és a rövidnadrágot is. Érdemes már pulóverben menni és kabátot is kell vinni magaddal. Azonban ne vedd fel az összes réteget még reggel. Csak kellemesen legyen meleged, mivel a sok gyaloglás miatt úgyis lefogsz izzadni, vizes ruhában pedig nem a legjobb egész nap túrázni.
 

Tökéletes lehet akár egy hosszú ujjú póló is, rá pedig egy széldzseki később. A hosszú túranadrág már kötelező ősszel. Lábbeli esetén persze mindenképpen túracipő kell vagy akár egy terep futócipő is alkalmas lehet. Érdemes egy vékony kötött sapkát felvenned valamint ha igényeled akkor sálat és vékony kesztyűt is.


Ha komolyabb túrára mész és az erdőben kell éjszakáznod, akkor oda már több dologra lesz szükség. Nagyon gyorsan fagyossá válhat az idő, éppen ezért fontos a menedék. Ez általában sátor szokott lenni mindenkinek. Sátrazás esetén érdemes kerülni a völgyeket és tisztásokat is mivel ott nagy a páratartalom. A magasabban lévő helyek kevésbé szoktak hidegek lenni, csak akkor ha fúj a szél.


Érdemes még vinned a gázfőzőt vagy valamilyen vízforralásra alkalmas eszközt is. A hidegebb időben nagyon jól esik a forró étel vagy ital. Mindig legyen nálad a telefonod és persze legyen teljesen feltöltve valamint érdemes vinni magaddal power banket is.

Tippek az őszi túrázáshoz.