Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Különféle praktikák háziasszonyoknak!

2021. 05. 05. 13:19:00 Veress Máté - HillVital

Hogyan lehet a ruháról eltüntetni a tintafoltot? Tegyél fogkrémet a foltra, jó vastagon. Hagyd megszáradni, s utána mosd csak ki!
 

A rágógumi beleragadt a ruhába? Tedd a mélyhűtőbe egy órára, s utána mosd ki! De rágógumi eltüntetésére jó módszer az is, ha forró vasalóval megolvasztod a ruhába beleragadt rágót, s utána kimosod.
 

Még fehérebb ruhát szeretnél? Áztasd be meleg vízbe kb. 10-15 percre. Az áztatóvízbe tégy egy szelet citromot, és adj hozzá szódabikarbónát. Áztatás után a szokott módon mosd ki!

 

Ha a hajad nem elég fényes, tégy az öblítő vízbe egy kávéskanál ecetet.
 

Ha megégetted az ujjadat, és nincs kéznél jég vagy hideg víz, mártsd sóba az égett részt, s akkor nem fog felhólyagosodni.
 

Ha hangyát észlelsz a lakásban, tegyél oda uborkahéjat. A hangyák nem szeretik az uborkát, elmenekülnek onnan. 

 

Ha azt szeretnéd, hogy mikrohullámú sütő belülről is tiszta legyen, akkor csupán annyi a dolgot, hogy egy tál citromos vizet felforralsz benne. A forró gőz fellazítja a mikró falára tapadt szennyeződést, és ezután csak egy mozdulattal le lehet törölni egy rongy segítségével.


Sokszor van úgy, hogy a gyerekek a rajzlap helyett az ülőgarnitúrára rajzolnak, írnak. Ez esetben gyorsan le kell fújni a felületet hajlakkal és le is lehet törölni rögtön. A koszos falat csupán egy fogkefével és kis fogkrémmel könnyedén le lehet tisztítani. Meglátod sikerrel jársz. Ha esetleg egy kicsit kellemetlen szagok terjengenek a hűtőben, akkor ajánlott betenni a hűtőbe egy tál kávét vagy sót és rögtön jó illatok fognak benne terjengeni. Ezek elszívják a kellemetlen szagokat és a nedvességet.

A csempéről is könnyedén eltávolítható a szennyeződés, csupán forró vizet kell engedni a kádba és a vízgőz segít feloldani a koszt ezért aztán az könnyedén letörölhető. Biztos sok mindenkivel előfordult már, hogy odaégett az étel amit aztán nagyon nehéz kisúrolni a lábasból. Ebben az esetben csak vizet kell önteni bele aztán 3 ebvőkanál sót és forralni kell néhány percig. Ezután sokkal könnyebben lejön majd a maradék.  

 

Ismerj meg néhány praktikát háziasszonyoknak.