Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Tavaszi fáradtság elleni tippek!

Tavaszi fáradtság elleni tippek!

hillvital.hu
2022. 03. 14. 13:36:00

Méregteleníts! Nem árt, ha a tavaszt egy jó tisztítókúrával, méregtelenítéssel kezded. Jöjjenek a legjobb tippek.
 

Elég egy rövid, 2-3 napos. Ha sikerül a felhalmozódott méreganyagokat eltávolítani a szervezetedből, a tested frissé, üdévé válik, s elkerül a fáradtság.
 

Szedj C-vitamint! Ez a fáradtság elleni vitamin a legjobb! A tavaszi fáradtság hátterében sokszor a C- vitamin hiánya áll. Pótold ezeket zöldségekkel, gyümölcsökkel vagy különböző vitaminkészítményekkel. Rögtön megszabadulsz a kimerültségtől.

 

Igyál több folyadékot! Télen kevesebb folyadékot fogyaszt az ember. Töltsd fel a szervezetedet megfelelő mennyiségű folyadékkal: szénsavas ásványvíz, gyümölcs –és zöldséglevek, gyógyteák. Mindenkinek különböző a folyadékigénye, a lényeg, hogy igyál a szokottnál többet!
 

Reggelizz bőségesen! Ez a legfontosabb étkezés. Tavasszal még jobban oda kell figyelni erre. Különösen fehérjedús ételeket válassz, amitől egész napra lendületbe jössz.
 

Sütkérezz a napon! Télen kevesebbet ér minket a nap, így a D - vitamin hiány léphet fel. Tehát, ha süt a nap, ki a szabadba, és sütkérezz! Használd ki a korai tavaszi napsütést!
 

Mozogj! Mozogni minden évszakban kell. Tavasszal erre fokozottabban kell figyelni. Télen képes az ember ellustulni, eltunyulni. Irány az erdő, a mező! Kirándulj, sétálj, mozogj sokat!
 

A mozgás segít, ha fáradtnak, kimerültnek érezed magadat.

 

Szaunázz ha megteheted! A szauna felpezsdíti a vérkeringést. Besegít a szervezet méregtelenítésébe, így szabadít meg a tavaszi fáradtságtól.
 

Szellőztess! Napközben többször is szellőztess a lakásban, a munkahelyen. Ha az időjárás megengedi, akár huzamosabb ideig is nyitva lehetnek az ablakok. 
 

Párologtass illóolajokat! Azonnal felfrissülsz, ha illóolajokat párologtatsz a szobában: citrom, eukaliptusz, és borsmenta lehet a legjobb illat. A levendula illata pedig jót tesz a lelki egyensúlyunknak.

 

Fogyassz csírákat! Az enzimekben gazdag csírák vitaminbombák, energiával töltik fel a szervezetet. Csíráztass otthon, de csak biomagvakat!  

Könnyedén elkerülhető a tavaszi fáradtság tippjeinkkel!

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!