Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Tavaszi fáradtság elleni tippek!

Tavaszi fáradtság elleni tippek!

Veress Máté - HillVital
2021. 04. 22. 14:13:00

Méregtelenítsünk! Nem árt, ha a tavaszt egy jó tisztítókúrával, méregtelenítéssel kezdjük.
 

Elég egy rövid, 2-3 napos. Ha sikerül a felhalmozódott méreganyagokat eltávolítani a szervezetünkből, a testünk frissé, üdévé válik, s elkerül minket a fáradtság.
 

Szedjünk C-vitamint! A tavaszi fáradtság hátterében sokszor a C- vitamin hiánya áll. Pótoljuk ezeket zöldségekkel, gyümölcsökkel vagy különböző vitaminkészítményekkel. Rögtön megszabadulunk a kimerültségtől.

 

Igyunk több folyadékot! Télen kevesebb folyadékot fogyasztunk. Töltsük fel a szervezetünket megfelelő mennyiségű folyadékkal: szénsavas ásványvíz, gyümölcs –és zöldséglevek, gyógyteák. Mindenkinek különböző a folyadékigénye, a lényeg, hogy igyunk a szokottnál többet!
 

Reggelizzünk bőségesen! Ez a legfontosabb étkezés. Tavasszal még jobban oda kell figyelni erre. Különösen fehérjedús ételeket válasszunk, amitől egész napra lendületbe jövünk.
 

Sütkérezzünk a napon! Télen kevesebbet ér minket a nap, így a D - vitamin hiánya léphet fel. Tehát, ha süt a nap, ki a szabadba, és sütkérezzünk! Használjuk ki a korai tavaszi napsütést!
 

Mozogjunk! Mozogni minden évszakban kell. Tavasszal erre fokozottabban kell figyelni. Télen képesek vagyunk ellustulni, eltunyulni. Irány az erdő, a mező! Kiránduljunk, sétáljunk, mozogjunk sokat!
 

A mozgás segít, ha fáradtnak, kimerültnek érezzük magunkat.

 

Szaunázzunk! A szauna felpezsdíti a vérkeringést. Besegít a szervezet méregtelenítésébe, így szabadít meg a tavaszi fáradtságtól.
 

Szellőztessünk! Napközben többször is szellőztessünk a lakásban, munkahelyünkön. Ha az időjárás megengedi, akár huzamosabb ideig is nyitva lehetnek az ablakok. 
 

Párologtassunk illóolajokat! Azonnal felfrissülünk, ha illóolajokat párologtatunk a szobában: citrom, eukaliptusz, borsmenta. A levendula illata pedig jót tesz a lelki egyensúlyunknak.

 

Fogyasszunk csírákat! Az enzimekben gazdag csírák vitaminbombák, energiával töltik fel a szervezetünket. Csíráztassunk otthon, de csak biomagvakat!  

Tippek a tavaszi fáradtság ellen.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!