Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az egészséges, tiszta otthon titka

2021. 09. 13. 12:03:00 Veress Máté - HillVital

A lakásunk tele van különféle allergénekkel, mint pl. por, penész, különféle szennyezőanyagok.

 

A poratkák óriási károkat okozhatnak szervezetünkben. Rengeteg ágyneműben csak úgy hemzsegnek. Ha gyakran friss huzatot húzunk rájuk, ez jó megoldás lehet a poratkák ellen, azok ugyanis nem jutnak át a szöveten. Évente nem árt kimosni az ágyneműt is.
 

Nagyon fontos, hogy ha tüzelünk a lakásban, szereljünk fel szénmonoxid-érzékelőt! Életet menthet!
 

Szintén a porhoz kapcsolódik, hogy a legtöbb ember a porszívózáshoz olyan készüléket használ, ami már kiöregedett, vagy rossz a szűrője. Ha azt akarjuk, hogy kiszűrjük a legapróbb porszemeket is, és azok ne jussanak vissza a lakás légkörébe, akkor nagy hatékonyságú levegőszűrőt kell tennünk a porszívóba. Ez az otthoni tisztaság egyik legfontosabb lépése.
 

Ha van a lakásunkban légkondicionáló, ne feledkezzünk meg a rendszeres tisztításáról. Ezekben ugyanis penész és különféle gombák, valamint egyéb kórokozók is megragadhatnak, ami egyrészt a gép élettartamát rövidíti meg, másrészt rendkívül fertőző betegségeket is okozhatnak.
 

Nagyon fontos a fürdőszoba rendszeres szellőztetése is. A felgyülemlett pára és nedvesség a baktériumok, a fertőzések és a penész melegágya.
 

Igaz, hogy a szőnyeg otthonosabbá teszi a lakásunkat, egészségünk szempontjából viszont igen fontos a rendszeres tisztítása. Ugyanez a helyzet a függönyökkel, kanapék, fotelok, heverők szövetével is.
 

Ha a fal penészes, el kell távolítani a lehető leghamarabb. A legjobb, ha ilyenkor nemcsak lekezeljük a kérdéses falat, hanem újra meszeljük.
 

Az egészséges otthon titka