Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Tojáslikőrhabos sült alma

2022. 11. 14. 12:12:00 hillvital.hu

Az alma megsütve kiváló desszert lehet a karácsonyi asztalon. Most viszont egy különlegesebb sült alma receptet hoztunk el neked.

 

Nézzük is, hogy milyen hozzávalókra van szükséged a tojáslikőrhabos sült almához.

 

-          12 alma

-          5 dl tojáslikőr

-          2 csomag vaníliás pudingpor

-          5dl tejszín

-          20 dkg cukor vagy eritrit vagy egészségesebben szeretnéd

 

Először is az almák héját óvatosan szurkáld meg, ez azért kell, hogy ne repedjenek meg sütés közben. A bevizezett almákat forgasd meg cukorban és süsd meg 180 fokos sütőben. A tojáslikőrt 3 evőkanál cukorral valamint a pudingporral keverd csomómentesre, aztán forrald fel és hagyd kihűlni. A habbá vert tejszínnel lehet lazítani. Vágd le az almák harmadának a felső részét, ez fog kalapként funkcionálni. A többiből kanalazd ki a magházat és ebbe kell tölteni a már elkészített tojáslikőrhabot. Már kész is van a finom desszert.

Tojáslikőrhabos sült alma