Az alma megsütve kiváló desszert lehet a karácsonyi asztalon. Most viszont egy különlegesebb sült alma receptet hoztunk el neked.
Nézzük is, hogy milyen hozzávalókra van szükséged a tojáslikőrhabos sült almához.
- 12 alma
- 5 dl tojáslikőr
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5dl tejszín
- 20 dkg cukor vagy eritrit vagy egészségesebben szeretnéd
Először is az almák héját óvatosan szurkáld meg, ez azért kell, hogy ne repedjenek meg sütés közben. A bevizezett almákat forgasd meg cukorban és süsd meg 180 fokos sütőben. A tojáslikőrt 3 evőkanál cukorral valamint a pudingporral keverd csomómentesre, aztán forrald fel és hagyd kihűlni. A habbá vert tejszínnel lehet lazítani. Vágd le az almák harmadának a felső részét, ez fog kalapként funkcionálni. A többiből kanalazd ki a magházat és ebbe kell tölteni a már elkészített tojáslikőrhabot. Már kész is van a finom desszert.