Barion Pixel
Menü

Tonhal kapribogyós tésztával és zsemlemorzsával

Veress Máté - HillVital
2022. 01. 20. 10:11:00

A tonhal egy nagyon egészséges halféle, a kapri bogyó pedig egy igazi csemege.

Ha újdonságra vágysz, akkor készítsd el te is ezt az ételt.

 

Nézzük mikre lesz pontosan szükséged (4 személyre):
 

-          150 ml extra szűz olívaolaj

-          1 csésze (70 g) zsemlemorzsa

-          2 teáskanál szárított olasz fűszernövénykeverék

-          2 gerezd fokhagyma, finomra vágva

-          2 teáskanál édesköménymag

-          1/3 csésze (65 g) kapribogyó ecetben, lecsepegtetve

-          3 x 95 g-os doboz jó minőségű tonhal olajban

-          másfél vagy több citrom finomra reszelt héja és leve ízlés szerint

-          300 g tészta, a csomagolási utasítás szerint főzve
 

Most pedig jöjjön az elkészítése pontokban:
 

1.       Hevítsd fel az olaj felét egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a zsemlemorzsát és a szárított fűszernövényeket. Kevergesd 4-5 percig és főzd ropogósra és aranybarnára. Tedd át egy tálba és tedd félre. Törölj tisztára a serpenyőt, és tedd vissza közepes lángra. Add hozzá a maradék 75 ml olajat, majd add hozzá a fokhagymát és az édesköménymagot. 2-3 percig kevergesd, főzd, amíg illatos lesz és a fokhagyma megpuhul. Add hozzá a kapribogyót, a tonhalat és a tonhalolajat, a citrom héját és levét, és keverd 1 percig, hogy átmelegedjen.

2.       A tésztát keverd át a szósszal és fűszerezd. Ropogós zsemlemorzsával szórd meg a tálaláshoz.

Kapribogyós tészta tonhalla.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 
Tartalomhoz tartozó címkék: hal halfogyasztás kapribogyó tonhal

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!