A tonhal egy nagyon egészséges halféle, a kapri bogyó pedig egy igazi csemege.
Ha újdonságra vágysz, akkor készítsd el te is ezt az ételt.
Nézzük mikre lesz pontosan szükséged (4 személyre):
- 150 ml extra szűz olívaolaj
- 1 csésze (70 g) zsemlemorzsa
- 2 teáskanál szárított olasz fűszernövénykeverék
- 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 2 teáskanál édesköménymag
- 1/3 csésze (65 g) kapribogyó ecetben, lecsepegtetve
- 3 x 95 g-os doboz jó minőségű tonhal olajban
- másfél vagy több citrom finomra reszelt héja és leve ízlés szerint
- 300 g tészta, a csomagolási utasítás szerint főzve
Most pedig jöjjön az elkészítése pontokban:
1. Hevítsd fel az olaj felét egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a zsemlemorzsát és a szárított fűszernövényeket. Kevergesd 4-5 percig és főzd ropogósra és aranybarnára. Tedd át egy tálba és tedd félre. Törölj tisztára a serpenyőt, és tedd vissza közepes lángra. Add hozzá a maradék 75 ml olajat, majd add hozzá a fokhagymát és az édesköménymagot. 2-3 percig kevergesd, főzd, amíg illatos lesz és a fokhagyma megpuhul. Add hozzá a kapribogyót, a tonhalat és a tonhalolajat, a citrom héját és levét, és keverd 1 percig, hogy átmelegedjen.
2. A tésztát keverd át a szósszal és fűszerezd. Ropogós zsemlemorzsával szórd meg a tálaláshoz.