Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Trombózis tünetei képekkel

Trombózis tünetei képekkel

Veress Máté - HillVital
2021. 07. 09. 11:00:00

Trombózis tünetei képekkel

A mélyvénás trombózis akár tünetek nélkül is jelentkezhet, ez pedig sajnos megnöveli az esélyét annak, hogy a létrejött vérrög a tüdőbe jusson és embóliát okozzon. Nem szabad elfelejteni, hogy a trombózis kezelése mindenképpen szakorvost igényel, tehát ebben az esetben nem érdemes házi gyógymódokat alkalmazni. A cikkben mélyvénás trombózis képek és trombózisos láb képek is helyet kaptak, hogy megtudd állapítani mikor kell komoly problémára gondolni.

 

Vannak olyan panaszok amelyek trombózisra is utalhatnak, ezért ezek esetén minél hamarabb orvoshoz kell fordulni.

A trombózis tünetei lábban fordulnak elő elsőnek. Most megtudhatod melyek azok a tünetek amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. A láb trombózis jelei észrevehetők. A trombózis jelei:

 

Az első a lábdagadás. Ez az egyik legjellemzőbb panasz a mélyvénás trombózisra. Ilyenkor a vérrögök elzárják a véráramlás útját, ez pedig pangást és ödémát okozhat. Ilyenkor a láb nagyon erősen megdagad és egyértelműen látható lesz a különbség a két végtag között. Lábdagadás képeket is tudunk mutatni.
 


Lábdagadás képek.


 

A trombózis tünetei.


A trombózis során előfordulhat egy erőteljes fájdalom is a végtagokban, de az is előfordulhat, hogy csupán egy izomlázszerű fájdalom alakul ki. Könnyen összetéveszthető más problémákkal is mint a visszeres fájdalom, izomláz vagy az ízületi fájdalom. Tehát ha megmagyarázhatatlan fájdalmat érzel a lábadban, akkor érdemes a biztonság kedvéért orvoshoz fordulnod. Sajnos a trombózis esetén a kellemetlen fájdalom a mozgás hatására csak fokozódik. Trombózis esetén tilos a mozgás, mert sajnos leszakadhat a vérrög és az nagyon kellemetlen érzés és veszélyes is. A mélyvénás trombózis kezelése csakis orvosi úton zajlik. Tehát egy ilyen probléma esetén mindenképpen fordulj szakemberhez.

Milyen a vérrög elzárja a véráramlás útját, ezért a végtagon zúzódás nélkül is elszíneződések alakulhatnak ki. Ezt nem szabad összekeverni egy sérülés miatti kék-zöld folttal, mivel az sokkal nagyobb területet érint.

Sajnos olyan is előfordulhat, hogy a mélyvénás trombózis által létrejött vérrög már leszakadt és tüdőembólia jött létre aminek a jelei az erős mellkasi fájdalom, a köhögés és még akár a vérköpés is. Ez hasonlít a szívrohamhoz is. Ilyenkor egy éles és szúró fájdalom alakul ki, főleg a mély lélegzetvételkor. Ilyenkor rögtön mentőt kell hívni.

Képek a trombózisról.


A mellkasi fájdalom mellett akár légszomj és szapora pulzus is kialakulhat, mivel ugye a vérrög megakadályozza a véráramlást ezért oxigénhiány lép fel.

Számos esetben a trombózis kialakulása valamint a lefolyása „néma” lehet. Sajnos akinél egyszer már előfordult a trombózis annál nagy a valószínűsége, hogy újra kialakul, tehát figyelemmel kell kísérni.

A trombózis legfőbb tünetei

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés