Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Trombózis tünetei képekkel

Trombózis tünetei képekkel

hillvital.hu
2022. 12. 07. 11:03:00

Trombózis tünetei képekkel
A mélyvénás trombózis akár tünetek nélkül is jelentkezhet, ez pedig sajnos megnöveli az esélyét annak, hogy a létrejött vérrög a tüdőbe jusson és embóliát okozzon. Nem szabad elfelejteni, hogy a trombózis kezelése mindenképpen szakorvost igényel, tehát ebben az esetben nem érdemes házi gyógymódokat alkalmazni. A cikkben mélyvénás trombózis képek és trombózisos láb képek is helyet kaptak, hogy megtudd állapítani mikor kell komoly problémára gondolni.

 

Vannak olyan panaszok amelyek trombózisra is utalhatnak, ezért ezek esetén minél hamarabb orvoshoz kell fordulni.

A trombózis tünetei lábban fordulnak elő elsőnek. Most megtudhatod melyek azok a tünetek amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. A láb trombózis jelei észrevehetők. A trombózis jelei lábon:

 

Az első a lábdagadás. Ez az egyik legjellemzőbb panasz a mélyvénás trombózisra. Ilyenkor a vérrögök elzárják a véráramlás útját, ez pedig pangást és ödémát okozhat. Ilyenkor a láb nagyon erősen megdagad és egyértelműen látható lesz a különbség a két végtag között. Lábdagadás képeket is tudunk mutatni.
 

A trombózis lábon képekkel ábrázolva:

Lábdagadás képek.

Trombózis tünetei lábon

 

A trombózis tünetei.

Mélyvénás trombózis láb képekA trombózis során előfordulhat egy erőteljes fájdalom is a végtagokban, de az is előfordulhat, hogy csupán egy izomlázszerű fájdalom alakul ki. Könnyen összetéveszthető más problémákkal is mint a visszeres fájdalom, izomláz vagy az ízületi fájdalom. Tehát ha megmagyarázhatatlan fájdalmat érzel a lábadban, akkor érdemes a biztonság kedvéért orvoshoz fordulnod. Sajnos a trombózis esetén a kellemetlen fájdalom a mozgás hatására csak fokozódik.

Trombózis esetén tilos a mozgás, mert sajnos leszakadhat a vérrög és az nagyon kellemetlen érzés és veszélyes is. A láb trombózis kezelése szakorvos által zajlik. A mélyvénás trombózis kezelése is csakis orvosi úton zajlik. Tehát a trombózisos láb kezelése mindenképpen orvosi művelet szokott lenni és így a trombózis kezelése otthon nem javasolt. A fentebb láthatók egy trombózisos lábról a képek.

Mivel a vérrög elzárja a véráramlás útját, ezért a végtagon zúzódás nélkül is elszíneződések alakulhatnak ki, ezek a felületi trombózis jelei. Ezt nem szabad összekeverni egy sérülés miatti kék-zöld folttal, mivel az sokkal nagyobb területet érint.

Sajnos olyan is előfordulhat, hogy a mélyvénás trombózis által létrejött vérrög már leszakadt és tüdőembólia jött létre aminek a jelei az erős mellkasi fájdalom, a köhögés és még akár a vérköpés is. Ez hasonlít a szívrohamhoz is. Ilyenkor egy éles és szúró fájdalom alakul ki, főleg a mély lélegzetvételkor. Ilyenkor rögtön mentőt kell hívni.

Képek a trombózisról.

Trombózis tünetei képekkel


A mellkasi fájdalom mellett akár légszomj és szapora pulzus is kialakulhat, mivel ugye a vérrög megakadályozza a véráramlást ezért oxigénhiány lép fel.

Számos esetben a trombózis kialakulása valamint a lefolyása „néma” lehet. Sajnos akinél egyszer már előfordult a trombózis annál nagy a valószínűsége, hogy újra kialakul, tehát figyelemmel kell kísérni.A trombózis legfőbb tünetei

Trombózis láb képek

Az köztudott és elfogadott tény az orvoslás területén, hogy a krémek évszázadok óta használt gyógyszerformák. Hatásuk azon alapul, hogy bőrünk – ami a legnagyobb szervünk - élénk anyagcserét folytat, kiválaszt és felvesz anyagokat. Így képes arra, hogy a krémekbe kevert hatóanyagokat is felszívja, és eljuttassa a bőr alatti rétegekbe. A helyi, bemasszírozható krémes kezelésnek a legnagyobb előnye, hogy a krémben lévő gyógynövény hatóanyag teljes egészében oda kerül és ott fejti ki hatását, ahol szükség van rá. Gyógynövényes balzsamok tekintetében a legjobb választás a magas hatóanyaggal rendelkezőek.

Ilyen készítmény a HillVital VARIKOFLEX Extra balzsam is. Gyorsan beszívódva fejti ki, gyógynövényes hatását.

                                                                                                                                                        

 

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!