Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezt mindenképp tudnod kell a cukorról

2020. 12. 16. 13:33:00 Sági Zsolt - HillVital

A cukor nemcsak hizlal, de növeli a szív és érrendszeri betegségek kockázatát, ráadásul a cukornak nincs tápértéke, viszont függőséget okoz.

 

A cukor táplálja a rákos sejteket, sőt, cukor jelenlétében a C-vitamin sem tud hasznosulni. Legyengíti az immunrendszert, ami rengeteg problémához vezet hosszú távon.

 

A nagy mennyiségű cukorfogyasztás  a hasnyálmirigyrák, a köszvény és a vesebetegségek kialakulásának esélyét is megemeli.

 

A cukor elhízáshoz vezet, mert a fel nem használt energia zsír formájában raktározódik el a májban és a szövetekben.
Gyorsítja az öregedési folyamatokat. A cukor elvonja a szervezetből a fontos ásványi anyagokat, így egyenesen csontritkuláshoz, vagyis a csontok törékenységéhez vezet.

 

Hogyan zajlik a cukorfüggőség?

Megeszel egy cukros édességet, az inzulin küzd hogy a vércukor szintedet ne engedje magasra szökni, de annyira kell küzdenie, hogy a vércukor szinted már a padlón van, ami újabb cukoréhséget eredményez, azáltal arra ösztönöz hogy ismét egyél cukrot nehogy rosszul légy. Sokszor nem is vagy éhes de mégis azt érzed hogy enned kell, kívánod az édeset - ez a cukoréhség. Sajnos ez egy ördögi kör, de van megoldás!

A boltok polcain lévő termékek között, szinte mindenben van cukor, ezért nehéz helyzetben vagyunk, de némi odafigyeléssel nagymértékben csökkenthetjük a cukorfogyasztásunkat.
 

Mivel tudjuk kiváltani a cukrot? 

Méz: nem csak a tea, de a kávé is nagyon finom vele, ráadásul a méz tele van a szervezet számára értékes tápanyaggal. Segíti a kalcium-felszívódást, kezeli a táplálkozásból eredő vérszegénységet, almaecettel kombinálva jótékony hatással van a gyulladt ízületekre, mindenfajta fertőzésre és légzőszervi megbetegedésre. Gyorsítja a gyomorfekély gyógyulását, és az allergiák kezelésében is segít. Azonnali energiát ad a cukor káros hatásai nélkül, hasznos segítség álmatlanság, szénanátha, rovarcsípés és fertőzött seb esetén. A méz elsősorban nagyon sok enzimet tartalmaz, amik létfontosságúak az immunrendszer megfelelő működéséhez. Gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatású. Enzimjei akadályozzák a kórokozók, baktériumok terjedését, 

Eritrit: ha süteményt, vagy bármilyen édességet szeretnénk elkészíteni, kiváló választás az eritrit.
Ízben nem fogod észrevenni a különbséget, gyakorlatilag bármit édesíthetsz vele biztonságosan, ráadásul kalóriamentes, ideális fogókúrázóknak is. Nem befolyásolja a vércukor szintet, nincs hatással az inzulintermelésre, így cukorbetegek nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják. A cukorral ellentétben nem okoz fogszuvasodást.

 

A cukor hatása a szervezetünkre