Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Gyógyteakészítés felsőfokon! A legjobb tippek!

2021. 05. 17. 10:41:00 Sági Zsolt - HillVital

A gyógyteákat vagy forrázzuk, vagy főzetet készítünk belőlük, vagy hideg vizes áztatás után fogyasztjuk.
 

A módszer attól függ, hogy a növény mely részét használjuk fel (virágát, levelét, gyökerét, termését vagy a kérgét). Az elsőnél a legegyszerűbb, ha egy csészébe beleteszed a kellő mennyiségű teafüvet, majd leöntöd forrásban lévő vízzel. 
 

Ezután 15-20 percig lefedve áztatod. Lehetőleg ne áztasd 15-20 percnél tovább, mert attól nem lesz jobb. Ennyi idő alatt minden hatóanyag ki tud oldódni. 1 óra áztatás után már semmit nem ér a gyógytea. A második esetben, amikor főzetet készítünk, kb. 5-10 percig kell főznöd a teafüvet, majd szűrd le, s ha már kellő a hőmérséklete, fogyasztható. 


A hideg vizes áztatásnál a teafüvet több óráig áztasd, majd szűrd le. Bármelyik módon készül a gyógytea, van néhány tanács, amit nem árt betartanod.  

A teakészítéshez fém eszközöket ne használj, mert vannak olyan anyagok, amelyek gyógyhatását a fém semlegesíti. Használj inkább műanyagszűrőt! A gyógyteákat mindig frissen készítsd! Lehetőleg ne használj csapvizet, mert a benne található vegyi anyagok tönkretehetik a gyógyfüvek hatását. Használj inkább palackozott, tisztított vagy szűrt vizet!

 

Egészségedre!
 

A gyógyteákat vagy forrázzuk, vagy főzetet készítünk belőlük, vagy hideg vizes áztatás után fogyasztjuk.