Gyógyteakészítés felsőfokon! A legjobb tippek!
Sági Zsolt - HillVital
A gyógyteákat vagy forrázzuk, vagy főzetet készítünk belőlük, vagy hideg vizes áztatás után fogyasztjuk.
A módszer attól függ, hogy a növény mely részét használjuk fel (virágát, levelét, gyökerét, termését vagy a kérgét). Az elsőnél a legegyszerűbb, ha egy csészébe beleteszed a kellő mennyiségű teafüvet, majd leöntöd forrásban lévő vízzel.
2021. 05. 17. 10:41:00
A gyógyteákat vagy forrázzuk, vagy főzetet készítünk belőlük, vagy hideg vizes áztatás után fogyasztjuk.
A módszer attól függ, hogy a növény mely részét használjuk fel (virágát, levelét, gyökerét, termését vagy a kérgét). Az elsőnél a legegyszerűbb, ha egy csészébe beleteszed a kellő mennyiségű teafüvet, majd leöntöd forrásban lévő vízzel.
Ezután 15-20 percig lefedve áztatod. Lehetőleg ne áztasd 15-20 percnél tovább, mert attól nem lesz jobb. Ennyi idő alatt minden hatóanyag ki tud oldódni. 1 óra áztatás után már semmit nem ér a gyógytea. A második esetben, amikor főzetet készítünk, kb. 5-10 percig kell főznöd a teafüvet, majd szűrd le, s ha már kellő a hőmérséklete, fogyasztható.
A hideg vizes áztatásnál a teafüvet több óráig áztasd, majd szűrd le. Bármelyik módon készül a gyógytea, van néhány tanács, amit nem árt betartanod.
A teakészítéshez fém eszközöket ne használj, mert vannak olyan anyagok, amelyek gyógyhatását a fém semlegesíti. Használj inkább műanyagszűrőt! A gyógyteákat mindig frissen készítsd! Lehetőleg ne használj csapvizet, mert a benne található vegyi anyagok tönkretehetik a gyógyfüvek hatását. Használj inkább palackozott, tisztított vagy szűrt vizet!
Egészségedre!
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

Az aranyér egy igen kellemetlen betegség amely sokak életét keserítheti meg. Szerencsére azonban kellő odafigyeléssel nem csak megelőzhető, de megléte esetén is enyhíthető, illetve akár meg is szüntethető. Ebben nyújt segítséget az ingyen letölthető elektronikus könyvünk.