Menü

Májfolt, szeplő miért alakul ki, mit tehetünk ellene?

Sági Zsolt - HillVital
2019. 05. 30. 12:08:26

Most kiderül, hogy mi az oka a májfolt és a szeplő kialakulásának!

A májfolt 90 százalékban a nőket érinti, előfordulásának oka 30 százalékban genetikai öröklődés. 

A májfolt nagyméretű pigment folt, mely halvány, szabálytalan alakú határozott szélekkel rendelkezik. A bőrben található melanin (bőrfesték) jelenősen megnő. A festéktermelődés hormonális szabályozás alatt áll, ezért előfordulhat hogy a várandósság idején is megjelennek ezek a foltocskák, amik később elhalványulnak. Ezzel magyarázható az is hogy fogamzásgátló szedése során is kialakulhat májfolt, mert a fogamzásgátlók is a terhességhez hasonló hormonális állapotot tartanak fent.

Leggyakrabban az erős napsugárzás miatt jön létre.

Komoly esztétikai problémákat okozhatnak, hiszen jellemzően az arcon, a homlokon, illetve a száj körül jönnek létre. Fontos, hogy a napfény hatására ezek a pigmentfoltok egyrészt sötétebbé válnak, másrészt növekedhetnek, ezért  nem csak a napfénytől, de a szoláriumtól is óvni érdemes a bőrfelületet.

A májfolt alapvetően nem jelent veszélyt, viszont figyelmeztethet máj, gyomor és bélrendszer nem megfelelő működésére is.

A szeplő: nagyon megosztó a vélemény róla, van akinek tetszik, van akinek nem. A melanocita nevezetű sejttípus a szokásosnál több pigmentet termel  ezzel segít védeni a bőrt az ultraibolya sugárzásától, ha a sejtek túlstimuláltak, akkor jelennek meg a szeplők. Több UV sugárzás több szeplő kialakulását eredményezi, kevesebb UV sugár kevesebb szeplő.

Az biztos hogy senki sem születik szeplősen, a génjeinkben hordozhatjuk, ami nap hatására aktiválódik,  és növekszik a pigment termelődés. Általában 2-3 éves korban jelennek meg, és számuk serdülőkorban tovább gyarapszik. Minél érzékenyebb vagy a napsugarakra, annál nagyobb számban jelenhet meg rajtad szeplő. Minél szeplősebb vagy annál inkább fontos az UV sugarak elleni védekezés.

A HillVital Gyógynövényes arckrém kövirózsa tartalma miatt segít a májfolt vagy egyéb bőrelszíneződés halványításában, eltüntetésében. Érdemes már tavasszal elkezdeni a krém használatát, hogy felkészítsük bőrünket az erősebb napsugárzáshoz, megelőzve a májfoltok ismételt kialakulása.

Mitől alakul ki a szeplő és a májfolt?

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.