Barion Pixel
Menü

Túrahelyek amelyek a gyerekeknek is tetszenek!

Veress Máté - HillVital
2021. 01. 06. 10:14:00

Most megismertetünk veled olyan túrahelyeket amelyekre akár 8-12 éves gyerekeket is magaddal vihetsz és garantáltan tetszeni fog nekik és jól fognak szórakozni ők is. Kalandos és gyönyörű magyarországi helyek következnek.

 

Prédikálószék
 

Ez számít Magyarország első számú kilátópontjának. Innen belátni a teljes Duna-kanyart. Az út a 639 méteres csúcsig a kisebb gyerekek kedvét nagyon elveheti, éppen ezért ajánlott a nagyobbaknak. Útközben jól lehet sétálni a Vadálló-kövek szikláinál. Az út végén ha maradt még energia, akkor ott található a Rám-szakadék. Elég meredekek az ösvények azért minőségi cipőkre lesz szükség.

Prédikálószék

 

Karancs
 

Ez is egy nagyon érdekes hely Magyarországon. Alig van messzebb Budapesttől mint a Börzsöny vagy a Mátra. A csúcsra vezető utak rövidek, ámde kapaszkodni kell. A várakat is érdemes megnézni valamint található ott egy bazaltvízesés is.

 

Karancs

 

Zengő

Nagyszerű esőházak vannak itt amelyek félig nyitottak és emeletesek is. Nagyszerű éjszakai kilátó is található. Itt található meg a Tubes és a Kis-Tubes kilátói is. Az út végén még fürdőbe is be lehet térni. Az ösvények elég meredekek de nem hosszúak.

 

Zengő


Bél-kő

A bükkben található Bél-kő távolról is és közelről is rendkívül gyönyörű. A régi bánya miatt ilyen szép, szinte kősivatag van a fennsíkon, hatalmas sziklafalak találhatóak itt. Eléggé fárasztó lehet a felfelé vezető út, de mindenképpen megéri. Az út nem annyira meredek, viszont elég hosszú, úgyhogy készüljetek fel.

Bél-kő

 

Via ferrata

A cseszneki vár alatt épült meg az első via ferrata, vagyis egy beépített drótkötéllel ellátott szikla és hegymászóút. Még 2013-ban építették és 3 különböző pályát lehet találni. Itt mindenképpen vezetővel kell menni, ha nincs tapasztalata a szülőnek. Ha a gyerek vagy gyerekek szeretnek mászni, akkor ez hatalmas élmény lesz.
 

Cseszneki vár


Cserepes-kői barlangszállás

Az első nap kissé megterhelő lehet ugyanis 1100 méter magas és 13 km hosszú az út, de nagyon megéri a barlang és a Tar-kői kitérő miatt is. A barlangszállás nagyon igényesen van karban tartva. A gyereknek nagy élmény lehet barlangban aludni. A Tar-kői kilátás az egyik legszebb magyarországon.  
 

Cserepes-kő

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!