Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Miért egészséges a túrázás?

HillVital

A túrázás nagyon jótékony hatással van a szervezetre, és ezt már több felmérés és kutatás is bebizonyította.

Megnöveli a kreativitást, csökkenti a stressz és képes meggátolni egyes egészségügyi problémák kialakulását is. Akik rendszeresen mozognak sokkal boldogabb életet élnek. Ha a természetet járod, akkor olyan nyugalom fog a hatalmába keríteni amit talán sehol sem lelsz meg.

Nagyon kreatívvá tesz a túrázás! A kutatások szerint úgy nagyjából 50%-al megnöveli a kreativitást és a problémamegoldó képességet. Ha valamilyen problémát kell megoldanod vagy valami kreatív munkát végzel, akkor érdemes kimozdulnod és kitisztítani a fejedet. Hagyd otthon a telefonodat és a laptopodat! Csak te legyél és a természet!

1 óra túrázással akár már 500 kalóriát is elégethetsz. A pontos érték természetesen függ a megtett távtól, a tempótól és még a hátizsák súlyától is. A túrázás az egész testet karbantartja és mindezt anélkül, hogy terhelnéd az ízületeket. Csökkenthető vele a vérnyomás és a koleszterinszint is.

A rendszeres túrázás segíthet a súlyosabb betegségekben szenvedőknek vagy akik operáción estek át. Sokan azért választják a természetjárást, hogy sokkal hamarabb gyógyuljanak. Mielőtt azért elmész betegen túrázni érdemes előtte egyeztetni a kezelőorvosoddal.

Felmérések alapján megállapították, hogy a túrázás alkalmazható a depresszió kezelésére is. A természet közelsége valamint az eltávolodás a mindennapi élettől vagy esetleg a munkahelyi környezettől segít abban, hogy megtalálja az ember a lelki nyugalmat, elrendezze a belső problémákat és sokkal derűsebben lássa a világot. Egyfajta felfrissült nyújt a rohanó mindennapok elől.

Amennyiben lehetőségünk van rá, akkor éljünk vele még akkor is, ha csak 1-2 napról van szó. A túrázás során szerzett élmények és tapasztalatok különösen jó hatással vannak, ha nagyon beragadtunk a munkába.

A túrázás jótékony hatásai