Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Túrázz hidegben is! De néhány dologra oda kell figyelned!

2022. 11. 16. 13:06:00 Veress Máté - HillVital

A nagyon hideg időben a természet is más sok helyen, egy ritkán látható arcát mutatja. Éppen ezért érdemes ilyenkor is túrázni. Azonban nagyon fontos néhány dolgot figyelembe venned mindenképpen mielőtt nekikezdesz hideg időben a túrához.

 

Mindenképpen öltözz rétegesen!

 

Lehet kicsit közhelyes de nagyon fontos a megfelelő öltözet, főleg hidegben. A hőmérséklet alacsony ami nem is annyira gond de a szél fújhat ami miatt sokkal jobban fázik az ember. Mindenképpen érdemes vásárolnod egy szélálló, kifejezetten túrázáshoz alkalmas kabátot valamint kell alá egy vastag pulóver is valamint váltó pulóvert is érdemes vinned.


Érdemes tájékozódni az ónos esőről az indulás előtt!

 

Mielőtt elindulsz ajánlott informálódni az időjárásról. Vannak olyan helyzetek, hogy lezárják az erdőket az időjárás miatt. Éppen ezért ajánlott figyelni a közösségi oldalát az adott helynek ahova menni szeretnél.


Esőkabátot is érdemes magaddal vinni.
Nem foglal kimondottan sok helyet, viszont ha a túra közepén kezd el esni az eső, akkor hamar kihülhetsz.Nem ajánlott pont a hideg időben felfedező útra menni.
Tehát ne most látogass meg teljesen ismeretlen helyeket. Érdemes magadnál tartani hagyományos térképet és powerbankot is.


Hideg időben már szükség van a túrabakancsra.
A fagyos talajon nagyon könnyű elcsúszni, tehát ide nem alkalmas a hagyományos cipő vagy bakancs. A túrabakancs mellett ajánlott egy vastag és túrázásra ajánlott zokni beszerzése is.

 

Szükséged van egy jó termoszra is amiben tárolhatod a meleg italodat ami lehet tea vagy kávé is.
 

Túrázz hidegben is! De néhány dologra oda kell figyelned!