Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Tzatziki mártás

2020. 10. 30. 16:55:00 Sági Zsolt - HillVital

A tzatziki mártás vagy szósz kedvelt öntet salátákhoz, gyroshoz, gyrostálhoz, de egy egyszerű pirítóshoz is remekül illik.

Elkészítése gyors és egyszerű.

Hozzávalók:

2 kígyóuborka
2 csésze joghurt 
4 gerezd fokhagyma
1 kanál kapor
1 evőkanál olívaolaj 
bors, só 

Elkészítés: 

Hámozzuk meg az uborkát, majd reszeljük le egy tálba. A reszelt uborkát sózzuk meg, majd hagyjuk állni kb. egy fél órát. Ezután szűrjük le a levét alaposan. Addig a fokhagymát zúzzuk apróra, vagy nyomjuk át fokhagymapréssel, és tegyük a joghurtba! Borsózzuk és sózzuk meg, majd tegyük hozzá az olívaolajat is. Ezután mehet hozzá a kapor, majd az uborka. Ha elkészült, egy órán át hűtőben tároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Készíts tzatziki mártást.

Tartalomhoz tartozó címkék: tzatziki tzatziki mártás ⤷Receptek