Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az uborka hatásai

2021. 05. 11. 12:04:00 Veress Máté - HillVital

Az uborka magjaiban hasznos ásványi anyagok találhatóak, mint pl. kalcium.
 

A legértékesebb részei a magok és a héja, ezek sok rostot és béta-karotint tartalmaznak. Mivel 95%-a víz, ezért nagyon jó lehetőség a folyadékpótlásra, főleg nyáron. Olyan fontos tápanyagokat tartalmaz még, mint a magnézium és a kálium.

 

Hűsítő és nyugtató hatással is rendelkezik, így képes helyileg csökkenteni a duzzanatokat, a gyulladást és az irritációt is. Uborkakarikával könnyedén lehet kezelni a napégést, valamint a puffadt szemkörnyéket. Található benne még C-vitamin, mangán, valamint flavonoidok. Hatásos szív- és érrendszeri betegségek és daganatos betegségek megelőzésére is.


A magas víz- és rosttartalma miatt segíti az emésztést és a bélflórát. Az alacsony kalóriatartalom miatt nagyon jó diétás étel. Változatos étkezéssel fogyassz csak uborkát, ha diétázol, mert ha csak azt fogyasztasz, akkor hiába vesztenéd a kilókat, az csak izomveszteségből származna. Az uborka hűsítő és nyugtató hatással is rendelkezik ami külsőleg alkalmazva képes csökkenteni a duzzanatokat és az irritációt valamint a gyulladásokat is. Uborkakarikákkal hatásosan lehet kezelni a reggelente felpuffadt szem körüli részeket. A K-vitamin fontos szerepet játszik a csontok egészségében.

Az uborkának magas a K-vitamin tartalma. A megfelelő K-vitamin bevitellel csökkenthető a csonttörések kialakulása. Rendkívül magas az antioxidáns tartalma az uborkának. Az antioxidánsokról annyit kell tudni, hogy semlegesítik a szabadgyököket. Ennek hála számos egészségügyi betegség mint a szív- és érrendszeri betegségek vagy a daganatos betegségek kialakulása is megelőzhető. Az uborka káliumot is tartalmaz ami pedig nagyon fontos a szív számára.

A banán is sok káliumot tartalmaz de több benne a kalória mint az uborkában. Az uborka elősegíti az egészséges emésztést és fenntartja az optimális bélflórát is. Az uborka nagyon népszerű a diétázók körében a fentebb említett alacsony kalóriatartalma miatt. Az uborka mellett viszont érdemes változatosan étkezni, mivel ha csak uborkát eszel, akkor az izommennyiségből fogsz fogyni.

 

Az uborka pozitív hatásai.