Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Hangyák a házban? Így szabadulj meg tőlük természetes módon!

2023. 03. 30. 14:30:00 hillvital.hu

Hangyák a lakásban - szinte mindenkinek volt már gondja ezzel, hiszen nem egyedi eset, hogy beözönlenek a házba. 

 

A hangyák általában azért mennek be a házakba, mert élelmet vagy menedéket keresnek.

 

Az élelemkeresés érdekében bejárják a területet, és ha találnak valami értékeset, például élelmiszert, akkor követik az illatot, amit az élelmiszer kibocsát, és azután megpróbálják visszajuttatni a fészkükbe. A házakba való bejutásukat legtöbbször az épületek falain vagy alapján található apró réseken keresztül teszik meg. Az élelmiszerrel teli konyhai szemetesek, a cukros ételek, például az üdítők, valamint az édességek is vonzzák a hangyákat.

 

Az élelmen kívül a leggyakrabban menedék keresés miatt menekülnek a házakba, főleg ha az időjárási viszonyok nehezítik az életüket. Ilyen lehet például ha túl száraz vagy túl nedves az időjárás, vagy ha nagy a hőmérséklet-ingadozás. Ilyenkor az emberek otthona kínálhatja számukra a megfelelő menedéket és körülményeket.

 

A hangyák elleni védekezés nem lehetetlen, ráadásul még környezetbarát módon is elérhető! 

 

Ismerj meg néhány alternatív módszert a kártevő rovarok elűzésére.

 

Először is fel kell térképezni a vonulási útvonalukat.

Van egy olyan módszer, hogy az útvonal mellé cukoroldatba mártott szivacs darabokat teszünk, az elcsábítja a hangyákat, azok pedig beleragadnak a szivacsba. Időközönként mossuk el forró vízzel a szivacsot és így a rajta lévő hangyák elpusztulnak.
Egy másik megoldás az ha sütőport vagy szódabikarbónát szórsz az útvonal közelébe, ugyanis ezt magukkal viszik a járatba és ott elfogyasztva elpusztulnak.

 

Ha vöröshangyák lepik el az otthont akkor az rosszabb.

Ezek ellen a friss zsálya a megoldás ugyanis nem bírják a zsálya illatát és nem mennek annak a helynek a közelébe ahova tettük a zsályát. Ha nincs zsálya akkor a citromhéj is megfelel főleg ha penészes. A paradicsomszár és a paradicsomvirág is elriasztja a hangyákat. Ha a ház körül bukkan fel a hangya sereg akkor a járatukba kell egy kis fokhagymadarabot dugni. Utálják a fokhagymát a hangyák.
 

 

A legyeket is távol tarthatjuk néhány megoldással.

Ha már csak egy kicsit is javul az idő a legyek rögtön feltűnnek. Éppen ezért érdemes egy kis babérolajjal elejét venni a problémának ugyanis ezt a legyek nem bírják elviselni. Kettő vagy három tálat töltsünk meg langyos vízzel  és csepegtessünk bele 5 vagy 6 csepp babérolajat. Helyezzük el a tálakat a lakás különböző pontjain, nyissuk ki az ablakokat és már menekülnek is. Ha még nem jöttek be a legyek, akkor egyszerűen az ablakpárkányra tegyünk egy cserép bazsalikomot vagy paradicsomot. A levendulát is utálják a szárnyas betolakodók, helyezzünk egy friss csokor levendulát az ágy vagy az ablak mellé, illóolajként is segít. 

 

A varádics egy kevésbé ismert gyógynövény, pedig már az ókorban is használták a rovarok és a kellemetlen szagok elűzésére, de fertőtlenítésre is nagyon jó. Gyakran használták az emberek és a háziállatok bélférgeinek az elűzésére. Külsőleg enyhíti az ízületi fájdalmakat is. Nagyon kellemetlen a rovarok és az egerek számára a virágának az illata.
 

Legyek én hangyák távol tartása házilag