Barion Pixel
Menü

A hangyákat is elűzheted környezetbarát módon!

hillvital.hu
2022. 03. 21. 13:43:00

Hangyák a lakásban - szinte mindenkinek volt már gondja ezzel, hiszen nem egyedi eset, hogy beözönlenek a házba. 

Azonban a hangyák elleni védekezés nem lehetetlen, ráadásul még környezetbarát módon is elérhető! 

Ismerj meg néhány alternatív módszert a kártevő rovarok elűzésére.

Először is fel kell térképezni a vonulási útvonalukat. Van egy olyan módszer, hogy az útvonal mellé cukoroldatba mártott szivacs darabokat teszünk, az elcsábítja a hangyákat, azok pedig beleragadnak a szivacsba. Időközönként mossuk el forró vízzel a szivacsot és így a rajta lévő hangyák elpusztulnak.
Egy másik megoldás az ha sütőport vagy szódabikarbónát szórsz az útvonal közelébe, ugyanis ezt magukkal viszik a járatba és ott elfogyasztva elpusztulnak.

Ha vöröshangyák lepik el az otthont akkor az rosszabb. Ezek ellen a friss zsálya a megoldás ugyanis nem bírják a zsálya illatát és nem mennek annak a helynek a közelébe ahova tettük a zsályát. Ha nincs zsálya akkor a citromhéj is megfelel főleg ha penészes. A paradicsomszár és a paradicsomvirág is elriasztja a hangyákat. Ha a ház körül bukkan fel a hangya sereg akkor a járatukba kell egy kis fokhagymadarabot dugni. Utálják a fokhagymát a hangyák.
 

A legyeket is távol tarthatjuk néhány megoldással.

Ha már csak egy kicsit is javul az idő a legyek rögtön feltűnnek. Éppen ezért érdemes egy kis babérolajjal elejét venni a problémának ugyanis ezt a legyek nem bírják elviselni. Kettő vagy három tálat töltsünk meg langyos vízzel  és csepegtessünk bele 5 vagy 6 csepp babérolajat. Helyezzük el a tálakat a lakás különböző pontjain, nyissuk ki az ablakokat és már menekülnek is. Ha még nem jöttek be a legyek, akkor egyszerűen az ablakpárkányra tegyünk egy cserép bazsalikomot vagy paradicsomot. A levendulát is utálják a szárnyas betolakodók, helyezzünk egy friss csokor levendulát az ágy vagy az ablak mellé, illóolajként is segít. 

A varádics egy kevésbé ismert gyógynövény, pedig már az ókorban is használták a rovarok és a kellemetlen szagok elűzésére, de fertőtlenítésre is nagyon jó. Gyakran használták az emberek és a háziállatok bélférgeinek az elűzésére. Külsőleg enyhíti az ízületi fájdalmakat is. Nagyon kellemetlen a rovarok és az egerek számára a virágának az illata.

 

Legyek én hangyák távol tartása házilag

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!