Barion Pixel
Menü

A leghatásosabb váll lazító gyakorlatok!

Veress Máté - HillVital
2021. 02. 19. 12:43:00

A merev nyak illetve váll biztosan nagyon sok ember számára ismert már, ezért is fontosak a váll lazító gyakorlatok. Ha ezt a merevséget a stressz, a sok ülőmunka vagy a kevés testmozgás okozza, akkor csupán rendszeres nyújtással a múlté lehet.
 

Mindenképpen a rendszerességen van a hangsúly, mivel ez lehet a siker kulcsa. Összeszedtünk neked néhány nyújtógyakorlatot amelyek nagyon sokat segíthetnek ha sokszor fáj a nyakad és a vállad.
 

A felcsavart törölköző nagyszerű lehet a tarkó alá!
 

Ez egy nagyon egyszerű nyújtógyakorlat, a nyakban lévő merevség ellen.

Csak csavarj össze egy törülközőt, majd helyezd a tarkód alá. Engedd, hogy a fejed hátra lógjon és lazulj el. Kb. 10 percig maradj ebben a helyzetben, csak akkor hagyd abba ha fájdalmat érzel.


Nyak nyújtás összekulcsolt kézzel!

Ez a gyakorlat arra szolgál, hogy a nyújtást egészen mélyen végezd el a hát felső részén és a nyak hátsó részén.

Először is ülj le kényelmesen egy székbe vagy akár a földre is jó. A fejed mögött kulcsold össze a kezeidet! Nagyon lassan mozdítsd a fejedet lefelé úgy, hogy az állad megközelíts a mellkasodat. Tartsd magadat ebben a testtartásban úgy 30-40 másodpercig, aztán térj vissza a kiinduló pozícióba.


Hajlítsd a nyakadat oldalra!

Ez a gyakorlat a nyak oldalsó részeit mozgatja át.

Itt is szintén ülj le egy kényelmes székre vagy a földre akár. A jobb kezedet tedd a fejtetőre és nagyon gyengéden húzd el jobbra. A hátad közben legyen egyenes a vállaid pedig lazák. Tartsd meg ezt a pozíciót úgy 30-40 másodpercig, aztán lassan állj vissza a kiinduló helyzetbe. Ismételd meg ezt a bal oldalra.

 

Nyújts meg a felső trapézizmot!

Ez segít a vállakat és a nyakat is kinyújtani.

Először a jobb karodat tedd magad mögé aztán fogd meg a bal karoddal. Nagyon lassan húzd a talaj felé folyamatosan. Ezt a gyakorlatot úgy is elvégezheted, hogy a karjaidat magad elé teszed, ez is segít a trapézizom nyújtásában csak másik szögből.

 

Forgasd a vállaidat!

Ez az egyik legegyszerűbb gyakorlat. Ennek a segítségével enyhítheted a vállaid környékén lévő fájdalmat. Ülhetsz vagy akár állhatsz is közben. A hátad és a nyakad is legyen egyenes. Emeld meg a vállaidat és görgesd őket előre majd hátra. Legyenek gyengédek a mozdulatok, és közben az álladat hajtsd előre.

 

Kétkezes vállnyújtás!

Ez egy erős és mély nyújtás lehet a vállak számára. Először is állj meg egyenesen. A hátad mögött kulcsold össze mind a két kezedet. Addig emeld felfelé míg elkezd feszülni. Tartsd magad így 30-40 másodpercig, és érdemes háromszor megismételni a gyakorlatot. Ha mélyebben akarod érezni a feszülést, akkor előre kell dőlni kicsit.
 

Váll lazító gyakorlatok.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés