Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A visszérbetegség felismerhető, ezek a gyakori tünetei

2023. 02. 06. 12:11:00 Veress Máté - HillVital
 
Cikkek a témában
 

Többféle tünete lehet egy lehetséges visszérbetegségnek, éppen ezért jó ha fel tudod ismerni azt. Ha szeretnél néhány gyors és természetes tippet a visszér kezelésére, akkor érdemes megnézned a most következő videót! 
 


A visszérbetegség tünetei a következők lehetnek:
 

Lábszárfájdalom és nehézlábérzés

 

A visszerek nyomása miatt jelentkezhetnek fájdalmak a lábszárakban, állás illetve sétálás közben is. A nehézlábérzés egy olyan érzés, amikor a lábak nehéznek vagy fáradtnak érződnek, úgy, mintha azokat nehéz súly nyomná. Ezen érzés oka lehet a visszeres megbetegedés, amikor a vénákban a vér áramlása lelassul, és a vér összegyűlhet a lábakban. A nehézlábérzés másodlagosan fájdalommal, duzzanattal, lábfáradtsággal és véraláfutásokkal is járhat.


Nehézlábérzés visszér miatt.

 

Duzzadt lábak
 

A visszeres lábak duzzanata a vénás véráramlás megszakadásának következménye. Ha a vénák károsodnak vagy elzáródnak, a vér áramlása lelassul, és a vér összegyűlhet a lábakban, ami duzzanatot okoz. A vénás véráramlás megszakadása különböző okokból következhet be, például visszeres megbetegedés, a láb izmainak gyengülése, vagy hosszabb állás vagy ülés miatt. Ha a lábak duzzanatát jelentős fájdalom vagy bőrelváltozások kísérik, akkor érdemes orvoshoz fordulni.


Duzzadt lábak visszeresség miatt.


Véraláfutások


A véraláfutás visszeresség esetén a vénák falának gyengülése miatt alakulhat ki. A visszeres megbetegedés során a vénafalak rugalmassága meggyengül, ami fokozott nyomást okoz a vénákban. Ha a vénafal túl nagy nyomásnak van kitéve, akkor megrepedhet, és vér juthat ki a vénából, ami véraláfutást okoz. A véraláfutások jellemzően a lábak bőrén jelentkeznek, de a bőr alatti szöveteken is megjelenhetnek. Ha véraláfutásokat észlelsz, vagy más visszeres tüneteket tapasztalsz, akkor érdemes kezelni azt.


Véraláfutások visszér miatt.

 

Lábszárfekélyek

A vérellátás megszakadása miatt a bőrön fekélyek is kialakulhatnak. A lábszárfekély visszeresség esetén a bőr folyamatos nyomása és a vérkeringés megszakadása miatt alakulhat ki. A visszeres megbetegedés során a vénák károsodnak, ami a vér áramlásának megszakadásához vezet, ami a bőr és a szövetek oxigén- és tápanyaghiányát okozza. Az oxigénhiány és a tápanyaghiány kombinációja a bőr megvastagodásához, kiszáradásához és fekélyessé válásához vezethet. A lábszárfekélyek fájdalmasak és hosszú idő alatt gyógyuló sebek, ezért fontos a visszeres megbetegedés időben történő kezelése.

 


Lábszárfekély visszér miatt.


Fájdalmas, égető érzés


A visszerek károsodása miatt a lábakban fájdalmas, égető érzés is jelentkezhet. Az erek szűkülése okozhat égő érzést a lábakban, ami fokozódhat a hosszabb állás vagy ülés után. Az égő érzés a bőr és a lábszövetek oxigénhiányának következménye, és a visszeres megbetegedés további súlyosodását jelezheti.

Fontos megjegyezni, hogy a visszérbetegség kezdeti szakaszában gyakran nincsenek jelentős tünetek, így a betegség sokszor csak később fedezhető fel. Ha a fentiek közül bármelyik tünetet tapasztalod, akkor érdemes megmutatni egy orvosnak, hogy megállapítsa, hogy visszér alakult-e ki.
 

Égő érzés a lábban a visszér miatt.