A most következő magas víztartalmú ételekkel remekül hidratálhatjuk a testünket, valamint megfelelő mennyiségű folyadékot is vihetünk be!
A víz az emberi test szervetlen alkotórésze, amely testünk közel 60-70 százalékát alkotja. A napi szükségletünket különböző folyadékokkal, valamint ételekkel fedezhetjük. Legyen ez csapvíz, szódavíz vagy akár ásványvíz.
Fontos azonban, hogy a kávé, valamint az alkohol tartalmú italok nem tartoznak ide, azok ugyanis vízhajtó hajtással rendelkeznek.
Az élelmiszerek víztartalma igen széles skálán ingadozik.
Folyadék diéta helyett érdemesebb lehet ezeket az ételeket fogyasztanod, mivel ezek is segíthetnek a fogyásban és nem csupán vizet fogyasztasz, hanem több vitamin és tápanyag is jut be a szervezetbe.
A gyümölcsöknek a legmagasabb, míg a cukrokban és olajokban egyáltalán nem, vagy csak minimális mennyiségben található meg víz.
Zeller: Minimális a kalóriatartalma, a víztartalma viszont 95%. Rosttartalma miatt kordában tartja az étvágyat. Akik refluxszal küzdenek, azoknak különösen ajánlott a fogyasztása.
Uborka: Az uborka egy tökéletes folyadékforrás, ugyanis 96%-a víz. Salátákba, valamint köretként nagyon jól használható.
Jégsaláta: Ennek is a 95%-a víz, és tele van rosttal, valamint K-vitaminnal.
Retek: Magas az antioxidáns- tartalma, és a víztartalma is 95%. Nagyon jó lehet salátákba, mivel kellemes az íze.
Paradicsom: Az egyik legismertebb étel. Víztartalma 94 %, nagyon magas a likopintartalma.
Van még néhány étel, aminek ekkora víztartalma van, ilyen a zöldpaprika, a karfiol, a brokkoli, a spenót és a görögdinnye is.
A dinnyéket csak mértékkel lehet fogyasztani, mert a cukortartalmuk is magas.
A klorofill sem folyadék, de mindenképpen ajánlott a bejuttatása szervezetbe. A klorofill nagy mennyiségben megtalálható a zöld színű zöldségekben. A legtöbbet a spenót, a brokkoli, a káposzta, a csalán, a búzafű és az alga tartalmazza.