Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Vízspórolási tippek amelyek neked is segíthetnek!

2022. 04. 01. 10:43:00 Veress Máté - HillVital

Van több olyan vízspórolási módszer is amelyek nagyon könnyedén kivitelezhetők az egész háztartásban, ezáltal hozzájárulsz a vizek megóvásához is. Nézzük is melyek ezek a hasznos tippek!

Vízspórolás otthon:

Fogmosás, borotválkozás valamint hajmosás közben nem szabad feleslegesen folyatni a vizet.

Amikor mosod a kezeidet, akkor elég rá maximum 30 másodpercet szánni.
 

Ahelyett, hogy mindig kádban fürödnél, érdemes helyette az 5 perces zuhanyzás. Ha mégis kádban fürdesz, akkor érdemes lehet a vizét felhasználni a wc lehúzásához vagy autó mosáshoz akár.
 

A mosógépet mindig tele töltve kell elindítani. Ha van a mosógépeden, akkor használd az öko programot amivel vizet és áramot lehet megspórolni.
 

A folyóvíz helyett érdemes álló vízben mosogatni. A mosogatógépet is mindig teljesen megtöltve indítsd el.
 

Ha tojást főzöl, akkor a használt vízzel megöntözheted a szobanövényeket miután kihűlt. A fagyasztott ételeket ne folyó víz alatt olvaszd ki hanem tedd félre a konyhapultra és várd meg míg kiolvad.
 

A kültéri és beltéri növények locsolásához érdemes esővizet gyűjteni. Egy kerti locsolást mindenképpen a hűvösebb napszakokra időzíts be.
 

Igaz, hogy drágább, de érdemes víz és energiatakarékos háztartási gépeket használni. Érdemes még beszerezni víztakarékos csapot, zuhanyfejet is.
 

Amennyiben tapasztalható szivárgás, úgy azt meg kell szüntetni haladéktalanul. Tudnod kell, hogy egy csöpögő csap napi 30-60 liter vizet valamint egy szivárgó wc akár évi több ezer liter vizet is elpazarolhat.
 

A jeget akár újra is lehet használni. Ha kimarad néhány darab jégkocka, vagy leesik a földre, akkor ne dobd el. Felolvasztva jó lehet még a növényeknek vagy a háziállatoknak is akár.
 

Minden főzéshez megfelelő méretű edényt kell használni. A nagyobbakkal több vizet pazarolhatsz.

Vízspórolási tippek.