Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Készítsünk zabpehely krokettet!

2015. 06. 01. 14:07:00 Sági Zsolt - HillVital

A zabpelyhes krokettet forgathatjuk tojásba is, de a lentebb leírt panírral finomabb és ropogósabb lesz.

Ebből a masszából lehet akár hamburgerpogácsát is készíteni.

Hozzávalók 8 adagra:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 csésze víz
- fél teáskanál köménymag
- fél csésze darált napraforgómag
-3.5 csésze zabpehely
-2 evőkanál sörélesztőpehely
- egy negyed csésze szójaszósz

A panír elkészítéséhez a következők szükségesek:
- 3-4 evőkanál rizsliszt
- víz
- kenyérmorzsa
- olaj
- szezámmag

Elkészítése:
Először a hozzávalókat össze kell keverni egy tálban, majd hagyjuk állni 15 percig. Ezután addig kell kevergetni, míg masszává nem fő. Egy kis ideig hagyjuk hűlni, majd formázzuk hosszúkásra. Amikor ezek megvannak, beleforgatjuk a rizslisztes keverékbe, aztán a szezámmagos panírba, és végül kisütjük.

Zabpehely krokett recept