Ízletes és könnyen elkészíthető túrógombóc receptjét ismerhetjük most meg.
Hozzávalók
- 250 g túró
- 175 g natúr joghurt
- 6 evőkanál apró szemű zabpehely
- 2 evőkanál nádcukor
- 10 g vaníliacukor
- 1 kiskanál citromlé
- 2 db tojás
- 1 csipet só
Elkészítés
A túróhoz teszünk minden alapanyagot, majd jó alaposan összekeverjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Az idő leteltével vízbe mártott kézzel gombócokat formázunk, és bő, enyhén sós vízbe tesszük, és megfőzzük őket. Ha feljönnek a víz felszínére, még 1-2 másodpercig főzzük, és kiszedjük őket. Pirított darált zabpehelybe vagy kókuszreszelékbe forgatjuk őket. De hagyományos pirított zsemlemorzsával is kitűnő.