Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Zabpelyhes túrógombóc

2017. 07. 13. 09:57:00 Sági Zsolt - HillVital

Ízletes és könnyen elkészíthető túrógombóc receptjét ismerhetjük most meg.

Hozzávalók

- 250 g túró

- 175 g natúr joghurt

- 6 evőkanál apró szemű zabpehely

- 2 evőkanál nádcukor

- 10 g vaníliacukor

- 1 kiskanál citromlé

- 2 db tojás

- 1 csipet só

Elkészítés

A túróhoz teszünk minden alapanyagot, majd jó alaposan összekeverjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Az idő leteltével vízbe mártott kézzel gombócokat formázunk, és bő, enyhén sós vízbe tesszük, és megfőzzük őket. Ha feljönnek a víz felszínére, még 1-2 másodpercig főzzük, és kiszedjük őket. Pirított darált zabpehelybe vagy kókuszreszelékbe forgatjuk őket. De hagyományos pirított zsemlemorzsával is kitűnő.

Zabpelyhes túrógombóc recept