Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Zöld tea, az egyik legegészségesebb ital!

2020. 12. 31. 13:18:00 Sági Zsolt - HillVital

Zöld tea, az egyik legegészségesebb ital. A zöld tea élénkítő hatású, alapanyagcserét fokozó egészséges és finom ital.
 

A zöld tea az egyik leghasznosabb italunk is egyben, hisz tele van értékesebbnél értékesebb hatóanyagokkal.

 

Tartalmaz többek között polifenolokat (pl. flavonok), vitaminokat (C-, B2-, D- és K-), ásványi anyagokat, illóanyagokat, koffeint és kis mennyiségben még a hörgőtágító hatású teobromint és teofillint is.
 

Az utóbbi években egyre nagyobb figyelem övezi a zöld teát, mióta kiderült róla, hogy többféle egészségügyi probléma, mint például a fogszuvasodás, a szív- és érrendszeri betegségek, daganatos betegségek megelőzésében is szerepe lehet.
 

Más növényekkel és gyümölcsökkel együtt még erőteljesebb hatást képes kifejteni, így például a brokkoli, a gránátalma, a kurkuma és a zöld tea együttes hatása prosztata betegségek esetében még klinikai vizsgálattal is bizonyítást nyert, melyről a Vitaldepo TUDÁSTÁR nevű oldalunkon olvashatnak. Egy több mint 200 betegen végzett klinikai vizsgálattal sikerült igazolni, hogy e négy természetes anyag együttesen képes normalizálni a PSA (prosztata specifikus antigén) mennyiségét prosztatarákos betegeknél. Ezt a vizsgálati eredményt az ASCO-n, azaz a világ onkológusainak legnagyobb amerikai konferencián (2013-ban, Chicago) is bemutatták.
 

A vízitorma, vöröshere, benedekfű, bojtorján, rebarbara, noni, barnamaszat, sóska és a gyermekláncfű mellé tett zöld teából készült folyadék daganatellenes hatását a Kassai Egyetemen vizsgálták, és megállították, hogy a daganatos sejtek 80%-t képesek együttesen elpusztítani , még ötszörös hígításban is. Ez az eredmény jelzi számunkra, hogy ezeknek a gyógynövényeknek komoly szerepe lehet a mai világunkra jellemző daganatos betegségségek megelőzésében és akár leküzdésében is, persze a további humán vizsgálatok szükségesek még ennek teljes bizonyításához.
 

Napi 1-2 csésze zöld tea fogyasztását éppen ezért kifejezetten javasoljuk a daganatos betegségben szenvedőknek.
 

Zöld tea, az egyik legegészségesebb ital!