Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Zöldteás tészta édes chilis lazaccal

2022. 01. 20. 09:48:00 Veress Máté - HillVital

Ez sem egy mindennapi recept, viszont rendkívül egészséges étel. Ha szeretnél újdonságokat kipróbálni, akkor mindenképpen próbáld ki ezt is! A zöld tea az egyik legegészségesebb teaféle, a lazac pedig finom és nagyszerű a szívnek.

 

Nézzük is, hogy mikre lesz szükséged (4 személyre):

 

-          1/2 csésze (125 ml) mogyoróolaj

-          1 evőkanál finomra vágott gyömbér

-          3 hosszú zöld medvehagyma, vékonyra szeletelve

-          1 szár citromfű (csak a fehér része), finomra reszelve

-          másfél evőkanál folyós méz

-          2 evőkanál extra szűz olívaolaj

-          80 g chili szósz szójabab olajban

-          600 g egész bőr nélküli lazacfilé

-          240g zöldteás tészta

-          1/3 csésze (80 ml) limelé

-          2 és fél teáskanál porcukor

-          2 teáskanál halszósz

-          Pirított szezámmag a tálaláshoz
 

Most pedig nézzük az elkészítés lépéseit:
 

1.       A sütőt 220°C-ra melegítsd elő. Hevítsd fel a mogyoróolajat egy kis serpenyőben alacsony lángon. Add hozzá a gyömbért, a hosszú zöld medvehagymát, a citromfüvet és egy csipet sót. Időnként keverd meg és főzd 6-8 percig, amíg a hosszú zöldhagyma nagyon megpuhul, de nem színeződik el. Vedd le a tűzről és hűtsd le.

2.       Közben egy tálban keverd össze a mézet, az olívaolajat és a chiliszószt. Keverd össze. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és tedd bele a lazacot. Mézes keverékkel dörzsöld át a lazacot, hogy bevonja, majd fűszerezd meg. 12-15 percig süsd közepesre. Fóliával lazán letakarva tedd félre 5 percig pihenni.

3.       A tésztát a csomagolás utasításai szerint főzd meg. Csepegtesd le és rövid ideig meleg vízzel öblítsd le

4.       A lime levét, a cukrot, a halszószt keverd el a medvehagymás olajos keverékben. Tedd a tésztát egy nagy tálba a mogyoróhagyma olaj háromnegyedével, fűszerezd és keverd össze. Rendezd egy tálra a tálaláshoz, a tetejére pedig tedd a lazacot. Locsold meg a maradék medvehagyma olajjal, és szórd meg pirított szezámmaggal. Szobahőmérsékleten vagy lehűtve is tálalhatod.

Zöldteás tészta chillis lazaccal.