Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Zserbó pohárban

2017. 01. 19. 15:59:00 Sági Zsolt - HillVital

Ki ne szeretné a finom zserbót? Sajnos sokan túl macerásnak találják az elkészítését, ezért ajánlottuk korábban a zserbógolyót.

Most ismét egy könnyen elkészíthető formájával ismerkedhetünk meg.

Hozzávalók (4 adaghoz):

- 15 dkg zabkeksz

- 2 dkg vaj

- 15 dkg dió

- 10 dkg natúr krémsajt

- 1,5 dl tejszín

- 1 csomag habfixáló

- 3 evőkanál nyírfacukor

- 8 evőkanál baracklekvár

- 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra! A zabkekszet és a vajat késes robotgéppel daráljuk le, és keverjük össze. Szórjuk sütőpapírra, és süssük 3 percig!
A diót közben száraz serpenyőben pirítsuk meg, és vágjuk durvára. Aki akarja, le is darálhatja.
A tejszínt kevés xilittel (nyírfacukor) és a habfixálóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk össze a krémsajttal és a maradék xilittel.
Az étcsokit reszeljük le nagy lyukú reszelőn.

Végül rakjuk össze az ízletese pohárkrémet:

A poharak aljába szétosztjuk a kekszmorzsa felét. Erre rakunk 1-1 evőkanál baracklekvárt, majd a dió felét, végül a tejszínes krémnek a felét. A rétegeket megismételjük, a tetejére rászórjuk a lereszelt étcsokit. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük.
 

Ez egy kiváló trükk, amellyel nemcsak a zserbó ízét varázsolhatjuk az asztalra, de nagyon elegáns a tálalása is. 

Poharas zserbó készítés