Ki ne szeretné a finom zserbót? Sajnos sokan túl macerásnak találják az elkészítését, ezért ajánlottuk korábban a zserbógolyót.
Most ismét egy könnyen elkészíthető formájával ismerkedhetünk meg.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 15 dkg zabkeksz
- 2 dkg vaj
- 15 dkg dió
- 10 dkg natúr krémsajt
- 1,5 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 3 evőkanál nyírfacukor
- 8 evőkanál baracklekvár
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra! A zabkekszet és a vajat késes robotgéppel daráljuk le, és keverjük össze. Szórjuk sütőpapírra, és süssük 3 percig!
A diót közben száraz serpenyőben pirítsuk meg, és vágjuk durvára. Aki akarja, le is darálhatja.
A tejszínt kevés xilittel (nyírfacukor) és a habfixálóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk össze a krémsajttal és a maradék xilittel.
Az étcsokit reszeljük le nagy lyukú reszelőn.
Végül rakjuk össze az ízletese pohárkrémet:
A poharak aljába szétosztjuk a kekszmorzsa felét. Erre rakunk 1-1 evőkanál baracklekvárt, majd a dió felét, végül a tejszínes krémnek a felét. A rétegeket megismételjük, a tetejére rászórjuk a lereszelt étcsokit. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük.
Ez egy kiváló trükk, amellyel nemcsak a zserbó ízét varázsolhatjuk az asztalra, de nagyon elegáns a tálalása is.