Ha te is szeretnél zserbógolyókat készíteni, akkor erre a receptre van szükséged!
Hozzávalók (kb. 20 golyó)
- 25 dkg háztartási (darált)
- 25 dkg dió (darált)
- 15 dkg baracklekvár
- 2 ek. xilit
- 15 dkg étcsokoládé (45%-os)
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
A zserbógolyó hozzávalóit (keksz, dió, xilit, lekvár) összekeverjük egy tálban. A lekvárt ízlés szerint adagoljuk hozzá, attól függ, milyen édes. Jól formázható, nem ragadós masszát kell kapnunk. Vizes kézzel kb. 3 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle. Ha elkészültek, tegyük fél órára hűtőbe! Egy edényben forraljunk vizet! Egy másik edénybe beletesszük a csokit és az olajat.
A vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd a golyókat belemártjuk. Megvárjuk, míg megdermed a csoki. Darált dióval megszórjuk, és már jöhet is a család! Ez a nagyszerű desszert kiváló lehet akármikor az évben, karácsonykor, húsvétkor vagy csak egy gyors hétvégi desszertnek is akár. Mindenképpen étcsokoládét használj mivel vannak élettani hatásai is!