Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Egyszerű zserbógolyó recept

2021. 01. 06. 11:19:00 Veress Máté - HillVital

Ha te is szeretnél zserbógolyókat készíteni, akkor erre a receptre van szükséged!

Hozzávalók (kb. 20  golyó)

- 25 dkg háztartási (darált)

- 25 dkg dió (darált)

- 15 dkg baracklekvár

- 2 ek. xilit

- 15 dkg étcsokoládé (45%-os)

- 1 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés
 

A zserbógolyó hozzávalóit (keksz, dió, xilit, lekvár) összekeverjük egy tálban. A lekvárt ízlés szerint adagoljuk hozzá, attól függ, milyen édes. Jól formázható, nem ragadós masszát kell kapnunk. Vizes kézzel kb. 3 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle. Ha elkészültek, tegyük fél órára hűtőbe! Egy edényben forraljunk vizet! Egy másik edénybe beletesszük a csokit és az olajat.

A vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd a golyókat belemártjuk. Megvárjuk, míg megdermed a csoki. Darált dióval megszórjuk, és már jöhet is a család! Ez a nagyszerű desszert kiváló lehet akármikor az évben, karácsonykor, húsvétkor vagy csak egy gyors hétvégi desszertnek is akár. Mindenképpen étcsokoládét használj mivel vannak élettani hatásai is!

 


Zserbógolyó recept