Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

Húsleves, ízületi betegségek és rák - Mi az összefüggés?

Írta: Budai Péter - természetgyógyász

Mi köze a húslevesnek az ízületi fájdalmakhoz és a rákhoz?

A statisztikákat tekintve Magyarország meglehetősen "leveses" nemzet. A levesnek nagyon sok haszna van, hiszen mivel nem csak laktatós, könnyen emészthető táplálék, de ugyanakkor folyadék forrás egyszerre. Viszont, ha nem jól készíted ezeket a húsos leveseket, akkor bizony komoly árnyoldalai vannak, aminek nem ma, hanem 10-20 év múlva fogod "meginni a levét".

Nálatok is családi hagyomány a húsleves? A statisztikákat tekintve Magyarország meglehetősen „leveses" nemzet. A levesnek nagyon sok haszna van, hiszen - mivel nem csak laktatós-, könnyen emészthető táplálék, ugyanakkor folyadékforrás egyszerre. Főleg Magyarországon rengeteg ilyen „egytálétel" van, hiszen egy jó tányér babgulyás mellé kinek kell rántott hús, nem igaz?

Viszont, ha nem jól készíted ezeket a húsos leveseket, akkor bizony komoly árnyoldalai vannak, aminek nem ma, hanem 10-20 év múlva fogod „meginni a levét", viszont az már nem lesz annyira finom...

Nézzük is, hogy mi a húsleves, az ízületi betegségek és a rák összefüggése

Bármilyen húst is főzöl, tudnod kell, hogy főzés közben a hús különböző vegyületeket (Pl.: az állattenyésztés során használt vegyszerek, gyógyszerek, húgysav, stb.) ereszt. Ezekre az anyagokra a szervezetnek nemhogy nincs szüksége, de inkább káros. Terhelik a májat, a vesét és savasítja a testet, ezért hosszú távon egyenes út az ízületi-, derék-, váll- és különböző más fájdalmak, bőrproblémák vagy a daganatos megbetegedések kialakulásához.

A probléma ott kezdődik, hogy a húst és az összes összetevőt együtt főzöd meg, benne az összes tápanyaggal ugyan, de a káros vegyületekkel együtt.
 


Mit tegyél?

A legegyszerűbb, ha előfőzöd a húst, majd annak leöntöd a levét, és újra odateszed egy fazék tiszta vízben a zöldségekkel. Sokan azt mondják, hogy „De hát attól olyan finom, hogy összefő". Ezzel nem tudok vitatkozni, viszont táplálkozáskor azt is érdemes figyelembe venni, hogy mi az, ami a testünknek is kedvez.

Érdekes, hogy számtalan kultúra van (pl.: Közel-Keleten), ahol alapvető, hogy a főtt hús levél leöntik, hiszen tudják, hogy káros, és most már Te is tudod.

Óvd családod egészséget, és a következő húsleves, már egészségesen készüljön!

Budai Péter - természetgyógyász

Húsleves és az ízületi fájdalom

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés