Menü

Ezeket csináld, hogy a menta belőled is kihozza a maximumot!

Sági Zsolt - HillVital
2020. 04. 28. 12:03:00

A menta az egyik legrégebb óta ismert gyógynövény, melyet egészségügyben és a háztartásban egyaránt felhasználnak.
 

Rövid leírása

Az árvacsalán-virágúak rendjének, ajakosok családjába tartozó Mentha nemzetségben közel 50 fajt tartanak számon. Ezek közül rengeteg hibrid kereszteződés révén alakult ki. A legismertebb, a borsmenta, amely a vízi menta és a zöld menta kereszteződéséből jött létre. Gyökere fehér színű, vékony, fonálszerű. Gyöktörzse sötétbarna színű. A gyöktörzséből kiinduló tarackok sárgásfehérek, melyek később ibolyaszínűvé is válhatnak.
 

A szára akár 70-100 cm magasra is megnőhet. A levelei keresztben átellenes állásúak és rövid nyelűek. Lemezük lándzsa vagy nyújtott ellipszis alakúak. Széleik fűrészesek. A levél csúcsa hegyes válla lekerekített, felszíne sötétzöld, fonáka világosabb zöld.
 

A menta jótékony hatásai

A menta egyik legjellegzetesebb és legfontosabb hatása, hogy élénkít, amelynek köszönhetően frissítő hatással rendelkezik. Görcsoldó hatása miatt alkalmazható menstruációs görcsök ellen is. Az emésztésre is igen jó hatással van. Ezen kívül segít a haspuffadás és a hányinger csökkentésében is. Mivel a menta kifejezetten jó légúti megbetegedések ellen, ezért bátran alkalmazható köhögés, torokgyulladás, és hörghurut kezelésére is.
 

Mivel idegnyugtató hatással is rendelkezik, ezért illóolaj formájában is felhasználhatjuk. Ennek köszönhetően csepegtethetünk belőle a fürdővizünkbe is. A fejfájás kezelésében is segítséget nyújthat.

 

Számtalan jótékony hatása mellett az egyetlen ellenjavallat a használatával szemben, hogy kisgyermekeknek nem adhatjuk a mentol tartalma miatt.
 

A menta felhasználása
 

Rágcsálók és hangyák ellen

Tegyünk mentalevelet annak a helyiségnek a sarkaiba, ahova nem szeretnénk, hogy bejöjjenek a rágcsálók és a hangyák.
 

Görcsoldásra

Alkalmazhatjuk emésztés segítésére és görcsök kezelésére is. Egyszerűen készítsünk egy meleg mentateát és egy kevés citrommal ízesítve lassan kortyolgassuk el.
 

Fertőtlenítésre

A menta antibakteriális tulajdonsága révén jól hasznosítható megelőzésre. Lábgomba elleni védelem estén is hatékonynak bizonyul.
 

Lábfürdőre

A menta szinte igazi megnyugvást jelent a fáradt lábak számára. Ahhoz felfrissítsük a fáradt lábainkat, egyszerűen szeleteljünk fel egy csészényi mentalevelet, majd keverjük össze egy csésze tengeri sóval és egyharmad csésze olívaolajjal, majd kenjük be vele a lábunkat.
 

Fájdalomcsillapításra

A frissen szedett mentából készítsünk teát vagy áztassuk hideg vízben és azt fogyasszuk el. A mentalevéllel dörzsölhetjük a halántékunkat és a tarkónkat is.
 

A légutak tisztítására

Orrdugulás esetén tegyünk egy marék mentát 2-3 dl forró vízbe, és inhaláljunk.

 

Stresszoldásra

Stressz csökkentésére a menta párolgó gőze vagy illóolaja kifejezetten alkalmas.
 

A menta jótékony tulajdonságai és felhasználása

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Közeledik a jó idő és vele együtt az erősödő visszér fájdalmak is! Az ingyenes letölthetö e-bookból most megtudhatod, hogy ez miért van, valamint mit lehet tenni ellene!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.