Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A propolisz 6 élettani hatása

A propolisz 6 élettani hatása

Veress Máté - HillVital
2021. 07. 14. 10:28:00

A propolisz 6 élettani hatása:


1.     Herpesz


Vizsgálatok szerint a propolisz képes megállítani a herpeszvírusok terjedését, és megakadályozza a betegség kialakulását is. Emellett a propolisz hatékonyabbnak bizonyult a herpesz kezelésére készült gyógyszereknél.

 

2.     Égési sérülések

Krónikus fekélyes betegeknél 2 héten át alkalmazták a propoliszt. A vizsgálat végén az eredmények lenyűgözőek voltak. A 34 betegből 28 betegnél teljesen megszűntek a panaszok, 6 betegnél pedig jelentős javulást tapasztaltak.  Ez is bizonyítja a propolisz gyógyító és regeneráló hatását.

 

3.     Természetes antibiotikum

A vírusokkal, baktériumokkal és más mikroorganizmusokkal szemben is aktívan lép fel a propolisz.  Megvan az a képessége, hogy közvetlenül  pusztítja a baktériumokat, vírusokat, gombákat is. Ausztrál kutatók kimutatták, hogy a propolisz jelentősen növeli a penicillin és más antibiotikumok hatékonyságát. Szájöblítőként használva csökkenti a szájüregben lévő baktériumok számát, a lerakódásokat, az ínygyulladást és a fogfájást.

 

4.     Szemölcsök

A propolisz hatékonynak bizonyul a szemölcsök kezelésében, amelyeket vírusok okoznak. A szemölcsökre külsőleg, helyi kezelésként alkalmazhatjuk a propoliszt, közben érdemes fogyasztani is, hiszen a szervezetben élősködő vírusoktól így szabadulhatunk meg.

 

5.     Gyulladáscsökkentés

A propolisz gyulladásgátló és allergiaellenes hatásokkal is rendelkezik. Vesegyulladás és diabétesz, a felső légutak gyulladásai és ízületi problémák esetén is ajánlott a fogyasztása. A propolisz a gyulladások csökkentésével nagyban hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.

 

6.     Rák elleni hatás

A propolisz olyan összetevőt tartalmaz, amely csökkenti a daganatok kialakulásának a valószínűségét, és a meglévő tumorok növekedését pedig képes megállítani. A propolisz hatását különösen eredményesnek találták a gégerák kezelésében. A vizsgálatok szerint a kemoterápia mellékhatásai ellen is érdemes használni.

 

A propolisz 6 élettani hatása

 

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!