Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

A sarokfájdalom lehetséges okai és természetes kezelése

Sági Zsolt - HillVital
2020. 07. 08. 15:21:00

A sarokfájdalom lehetséges okai és természetes kezelése. Napjainkban igen gyakori probléma szokott lenni a sarokfájdalom.

 

A sarok nagyon könnyen sérülhet és károsodhat és ezáltal gyulladás is kialakulhat a sarokban.
 

Több ok is állhat a fájdalom mögött mint az Achilles-ín gyulladása vagy egy csak egy túl magas talpívű láb. Ha a sarokcsont eltörik vagy ciszta van rajta. Ha feszes vagy görcsös a lábikra izom akkor is. Egy nagyon intenzív edzés is okozhat sarokfájdalmat. A sarokban létrejövő fájdalom mögött általában mechanikai okok is állhatnak. Állhat még a probléma mögött arthritis vagyis ízületi gyulladás, de arthrosis (ízületi kopás) is akár. Kialakulhat még elhízás miatt, fetőzés miatt vagy autoimmun betegség miatt esetleg trauma vagy csontritkulás miatt is. Valamilyen szervrendszert érintő betegség is állhat a probléma mögött. 

A lúdtalp is rendkívül fájdalmas szokott lenni.

 

Idősebb korban a csontritkulás és az ízületi kopás is nagy fájdalommal jár. Az elhízás, a cipekedés és a terhesség is okozhat sarokfájdalmat. Ha nem megfelelő a lábbeli, akkor az is jelenthet.

Általában a fájdalmat nem a csontkinövés okozza hanem a lábnak a túlterhelése ami miatt egy csonthártyagyulladás is kialakulhat. Amikor az Achilles-ín túlterhelődik, akkor egy sarkantyú is kialakulhat a sarokcsont hátsó részén, mivel a cipő állandó nyomás alá helyezi.

Ajánlott talpbetétet viselni mert ilyenkor elkerülhető a sarkantyú kialakulása.

 

Többféle talpbetét is létezik például van szilikonos, zselés illetve ami lyukasztott. Ez nagyban segíthet megelőzni a sarokfájdalmat. Lehet borogatást illetve gyógymasszázst is alkalmazni a gyulladás csökkentésére. Ha mégis kialakul a fájdalom, akkor pihentetni kell a lábat. A futást hanyagolni kell és ha lehet, akkor járni is csak keményebb talajon. A hideg borogatás is nagyon jót tesz a gyulladt saroknak. A túl magas talpú cipő viselete nem ajánlott. Ha te is sportolsz, akkor a helyes bemelegítéssel csökkenteni lehet a sarkat érő terhelést.

Ajánlott még a természetes összetevőkből készült balzsamok használata is mint a Gyógyfüves Mesterbalzsam ami 12 gyógynövényt tartalmaz.
 

A sarokfájdalom lehetséges okai és természetes kezelése.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés