Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Áfonyás-gesztenyés bejgli

Áfonyás-gesztenyés bejgli

Veress Máté - HillVital
2020. 12. 02. 08:07:00

Áfonyás gesztenyés bejgli recept, amivel kiválthatod a jól megszokott mákos és diós bejglit!

Nézzük is a hozzávalókat:

Először a tésztához:
- 8 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 3 tojás (ebből 1 a kenéshez)
- 1,5 dl tej
- 1,5 teáskanál szárított élesztő vagy 2,5 dkg nyers élesztő
- 16 dkg vaj
- só


A töltelékhez:
- 80 dkg gesztenye
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 5-10 dkg fagyasztott áfonya


Elkészítése:
A tésztához futtassuk fel az élesztőt meleg cukros tejben, majd keverjük hozzá a lisztet, a cukrot, a sót, a 2 tojást és az olvasztott vajat. Dagasszuk fényesre, majd meleg helyen kelesszük kétszeresére! A töltelékhez tegyük fel a gesztenyét hideg vízben főni, majd forrás után főzzük tovább fél óráig. A gesztenyét villával vagy akár robotgéppel törjük össze, ezután cukorral ízesíthetjük. Keverjük hozzá az olvasztott vajat. Ha kihűlt a töltelék, akkor kenjük az ujjnyi vastagra nyújtott tésztára, és tegyük rá a fagyasztott áfonyát. Tekerjük fel, szurkáljuk meg, majd kenjük meg tojással. Süssük 45 percig aranybarnára, előmelegített sütőben.
 


Áfonyás gesztenyés bejgli recept.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!