Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Mit egyen a baba, ha nincs anyatej?

Mit egyen a baba, ha nincs anyatej?

Sági Zsolt - HillVital
2017. 07. 06. 16:09:00

Vannak olyan anyukák, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudják kisbabájukat szoptatni, ezért felmerül a kérdés: Mit egyen a baba, ha nincs anyatej?

Azzal kezdjük, hogy amennyiben csak egy kevéske teje is van az anyukának, akkor mindenképp, még a tápszer adása előtt tegye a mellére a babáját. Hiszen bármilyen kis mennyiség is az anyatej, nagyon fontos a babának. De ha semennyi sincs, akkor is muszáj a babának ennie, de mit?

A válasz az idők folyamán sokat változott.

A babák emésztőrendszere úgy 6 hónapos korig szinte alkalmatlan az anyatejen kívül bármi más étel megemésztésére. Ezért a fél éves kor az a határ, ami után már bátrabban tudjuk a hozzátáplálást elkezdeni. De addig, ha nincs anyatej, akkor mit is kaphat a baba ezen időszak „átvészelésére"?

Régen, amikor az anyának nem volt teje, gyakran előfordult, hogy egy másik anya szoptatta a gyerekét. Amennyiben erre sincs lehetőség, akkor jön a képbe a mesterséges táplálás. Eleinte a szoptatás helyett a hígított tehéntej adása terjedt el. Jellemzően az újszülöttek ⅓-os (1 rész tej, 2 rész víz), majd az 1 hónapos babák feles tejet kaptak.

A 6. hónapra már teljes tejjel táplálták a csecsemőket.

Sajnos a nem megfelelő higiénia és a nem megfelelő táplálás miatt nagyon magas volt a csecsemőhalálozás. Tehát ez sem volt megfelelő. Később megjelentek az első anyatejpótló tápszerek, amelyeket a rendkívül magas áruk miatt elsősorban csak a jómódú családok tudtak megfizetni. A mai védőnői álláspont szerint a hígítatlan tehéntej (vagy más állat teje), a csökkentett zsírtartalmú tehéntej, illetve az otthon végzett hígításokkal készített tej egyike sem alkalmas csecsemőtáplálásra, ezért 1 éves kor alatt ezek nem adhatók.

Tehát a ma elfogadott nézet a következő.

A védőnői javaslat szerint a pótlás az alábbiak sorrendjében történjen:

- az édesanya saját tejének adása,
- pasztörizált női tej adása,
- anyatej-helyettesítő tápszer adása.

Érdemes azt is megnézni, hogy egy mai tápszer mit tartalmaz. Ezek fő alapanyaga többnyire a tehéntej (ritkábban szójatej, kecsketej), azaz egy testidegen fehérje. Ez súlyos allergiás tüneteket is kiválthat, főleg akkor, ha családi hajlam is van rá. Sajnos a tápszerek összetett szénhidrátokat is tartalmaznak, ezáltal a glükóz felszívódása egyenletesebb lesz, ugyanakkor az íze édesebb. Emiatt a csecsemők többet fogyasztanak a kelleténél, melynek következménye az elhízott csecsemő.

Mit egyen a baba ha nincs anyatej

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Tartalomhoz tartozó címkék: baba ⤷Életmód anyatej tápszer
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.