Menü

A befagyott váll kezelési módszerei

Veress Máté - HillVital
2021. 02. 23. 12:26:00

A befagyott váll vagyis latinul adheasiv capsulitis, egy a vállízületben kialakult betegség ami az ízületek fájdalmával valamint a merevségével jár. Ezt vállfájdalomnak is lehet nevezni egyszerűen és eléggé felismerhető tünetei vannak.

 

Ezek a tünetek nagyon lassan szoktak kifejlődni és elég lassan is romlanak le. Sok esetben elmúlnak 1-3 év után ami azért elég sok idő ha fájdalomról van szó. Éppen ezért érdemes mindenképpen kezelni.
 

A befagyott váll sokkal nagyobb eséllyel alakulhat ki, ha valaki már átesett egy agyvérzésen vagy esetleg emlőeltávolításon.
 

A befagyott vállnak 3 állomása van.

Fagyási állapot: ilyenkor a váll akármilyen mozgatása nagy fájdalommal jár és a mozgástér elkezd folyamatosan beszűkülni.

 

Befagyott állapot: a fájdalom elkezd elmúlni, azonban bemerevedik és a használata nehézkes lesz.

 

Kiolvadási fázis: ismét megnő a váll mozgástere és a fájdalom teljesen elmúlik. Sok embernél a fájdalom éjszaka felerősödhet és akár az alvást is tönkre teheti.

 

A befagyás akkor alakul ki amikor a rotátorköpeny megvastagodik és merev lesz a váll körül. Ez pedig beszűkíti a váll mozgásterét. Azoknál is nagyobb mértékben fordulhat elő ez a probléma akik cukorbetegséggel küzdenek, vagy esetleg egy kartörés miatt sokáig nem mozgatják a vállukat, esetleg azoknál akiket frissen műtöttek. 40 éves kor felett legfőképpen a nőknél sokkal gyakrabban fordul elő a befagyott váll. Ennek lehet az oka a mozgásszegény életmód is.

 

Meg is lehet előzni a problémát mégpedig úgy, hogy amikor a válladat mozgatod mindig a teljes mozgásterében történjen a mozgatás. Emeld sokat a karjaidat a fejed fölé, mivel ez egy kevésbé végzett mozdulat szokott lenni.

 

Minden esetben a fájdalom visszaszorításával és a legnagyobb mozgástér megtartásával szabad kezelni. A befagyott váll masszírozása nagyon ajánlott gyógytorna formájában persze szakember által. Sok esetben egy orvos gyógyszeres kezelést is ajánlhat, de érdemes kipróbálni a gyógynövényes balzsamokat is. Létezik még szteroidos injekció is a problémára amit inkább a befagyás kezdeti szakaszában szoktak ajánlani. Létezik még ízületi feltöltés is amely során steril vizet töltenek injekció segítségével a vállízületbe, ez pedig könnyebbé teszi az ízületek mozgatását.

 

Alternatív gyógymódnak még meg lehet említeni az akupunktúrát valamint a TENS kezelést a befagyott vállra.
 

Befagyott vall masszirozasa.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Hamarosan itt az allergiaszezon, amely sokak életet keserítheti meg. Mit tehetnük ellene és mire érdemes odafigyelni? Az ingyen letölthető elektronikus könyvben választ kapsz erre!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.